Produženi vikend: 31. listopada proglašen neradnim danom u ŽZH

Ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine, proglašen je neradnim danim u Županiji Zapadnohercegovačkoj..

Odlučila je tako Vlada ŽZH na 139. sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, utorak, 1. studenoga, blagdan Svih Svetih te srijeda, 2. studenoga, Dušni dan, svakako su neradni dan pa će neki imati produženi vikend odnosno pet neradnih dana. Ova dva dana neradna su sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04)

O čemu je još Vlada ŽZH odlučivala, pročitajte u nastavku.

Utvrđen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽZH za 2022. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, te ih po hitnoj proceduri uputila na razmatranje u Skupštinu ŽZH.

Izmjene i dopune Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu planirane su u iznosu od 120.177.240,00 KM, što je uvećanje za ukupan iznos od 10.577.792,00 KM u odnosu na planirane prihode u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu.

Plan prihoda Proračuna rađen je na temelju prihoda prikupljenih za devet mjeseci 2022. godine, kao i projekcija dostavljenih od strane Federalnog ministarstva financija. Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u Izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu. Najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenog računa koji pripadaju Županiji, tzv. prihodi od PDV-a.

Rashodovna strana značajnije se povećala na stavci tekući prijenosi za potporu obiteljima s troje i više djece, na stavci sudskih presuda zbog uknjiživanja pristiglih sudskih presuda u Glavnu knjigu riznice, te na stavci za kapitalne izdatke.

Zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo, Miljenko Soldo i Zoran Vidović, nakon čega je doneseno Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sljedećem sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.