Produženi vikend: 31. listopada proglašen neradnim danom u ŽZH

Ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine, proglašen je neradnim danim u Županiji Zapadnohercegovačkoj..

Odlučila je tako Vlada ŽZH na 139. sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, utorak, 1. studenoga, blagdan Svih Svetih te srijeda, 2. studenoga, Dušni dan, svakako su neradni dan pa će neki imati produženi vikend odnosno pet neradnih dana. Ova dva dana neradna su sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04)

O čemu je još Vlada ŽZH odlučivala, pročitajte u nastavku.

Utvrđen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽZH za 2022. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, te ih po hitnoj proceduri uputila na razmatranje u Skupštinu ŽZH.

Izmjene i dopune Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu planirane su u iznosu od 120.177.240,00 KM, što je uvećanje za ukupan iznos od 10.577.792,00 KM u odnosu na planirane prihode u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu.

Plan prihoda Proračuna rađen je na temelju prihoda prikupljenih za devet mjeseci 2022. godine, kao i projekcija dostavljenih od strane Federalnog ministarstva financija. Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u Izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu. Najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenog računa koji pripadaju Županiji, tzv. prihodi od PDV-a.

Rashodovna strana značajnije se povećala na stavci tekući prijenosi za potporu obiteljima s troje i više djece, na stavci sudskih presuda zbog uknjiživanja pristiglih sudskih presuda u Glavnu knjigu riznice, te na stavci za kapitalne izdatke.

Zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo, Miljenko Soldo i Zoran Vidović, nakon čega je doneseno Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sljedećem sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

26 komentara

 • Misusovo, neka fala Bogu, nismo u Njemačkoj pa da radimo, to neka ovima što nisu u HDZ, oni nek idu u njemačku ili gdje već, nema života nigdje ko ovdje. Evo sad ćemo mi (HDZ grabež) za vikend u Sarajevo na proteste protiv nadglašavanja i javni RTV servis na hrvatskom jeziku. Vodz je optimističan

 • Drugarice i drugovi, hvala vam. Mi znamo da se vi uvijek pobrinete za svoje podanike po opcini i zupaniji. Za to za mene je odavna na vlasti drug gradonacelnik, drugovi iz zupanije, itd.

 • Obratite se svojim poslodavcima u sindikatima aki neee ne daj Bože ako jedno digne glas svi ostali se sakriju u mišje rupe i vire iza kuta hoće li podizač dobiti otkaz. Samu smo sebi krivi.

 • 1. i 2.11. Svi sveti i Dusni dan su neradni dani u nasoj zupaniji i 18.11. dan Zupanije i Herceg-Bosne. A 25.11. nije u zupanijskom zakonu vec u Federalnom, pa je uvijek upitan.. Ali ove godine je ocigledno da ce biti radni 😊.
  A sto se tice spajanja, ajde nek malo odmorimo i djeca i radna populacija, skolstvo, policija, zdravstvo, drzavni sluzbenici i namjestenici, posta i elektroprivreda, unicredit banka, mepas, i jos po netko iz privatnog sektora. Osim porezne, mio i statistika, oni se vode po federalnom.
  Malo nek narod odmori svakako ubi inflacija 🙄

 • Ko jesu neke place i u javnom i u privatnom sektoru. I sa VSS i VŠS i SSS. Posebice zadnjih pola godine… Hmm. Ustedit cemo bar u gorivu. Bar nesto.

 • Sto se tice drzavni sluzbenika, vlada i skupstina, zup. ministarstva, upravne organizacije, zavodi, nije isto biti ekonomist i pravnik, i poltologija. Ekonomija i pravo mogu sve ovamo obavljati a politolozi malte ne nista. Sve status sluzbenika i ako se ista stepenica ide isti koeficijent. Slicno kao u mup u kriminalisti i difovci. Samo se u zdravstvu lijecnici odvojili od medicinskih sestara, dva sindikata, puno povoljniji status, kako i treba. Kad ce sluzbenici to dosec, da ekonomisti i pravnici, budu jedan sindikat i povoljniji status od nekih drugih zanimanja tipa politologije i slicnih, za koju se samo moze reci da imas faks, a sta radi, nista. Tesko.. i nije u interesu vlastodrscima.

 • Koliko samo ima politologa u opcini i zupaniji, nemoramo dalje. Hmm. Status drzavnog sluzbenika. A nemogu raditi racunovodstvo, place, blagajne, javne nabave, radne odnose, natjecajne procedure, razne vrste rjesenja, itd. tj. nista korisno. Bezveze.

 • Politolozi, ovi, oni kad bolje pogledam ipak najbitnije da je državni službenik završio fakultet redovnim putem i uložio rad i trud.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.