Produžen rok naplate RTV pristojbe do 30. lipnja

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su u četvrtak navečer na sjednici izmjenu Zakona o javnom radiotelevizijskom sustavu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Ova izmjena predviđa produženje roka za naplatu RTV pristojbe do 30. lipnja ove godine.

Podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme u drugom čitanju te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima BiH u prvom čitanju. Oba zakona predložilo je Vijeće ministara BiH.

Zastupnici su podržali i prijedloge službene verzije prečišćenog teksta Zakona BiH o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera te Zakona o državljanstvu BiH, a oba zakona predložila je Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma.

Zastupnici su dali suglasnost za ratificiranje Protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije koji bi trebao doprinijeti pronalasku u ratu nestalih osoba. ”Za” je glasovalo 25 zastupnika, dok je pet bilo protiv i šest suzdržanih glasova.

Podržano je i nekoliko izvještaja o radu za prošlu godinu među njima Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, a podršku su dobili izvještaji o radu šest stalnih tijela za prošlu godinu, te izvještaji o radu šest zajedničkih stalnih tijela oba doma PSBiH.

Zastupnici su podržali imenovanje zamjenika glavnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH Jasmina Pilice.

Predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZ BiH) najavila je na kraju tjedna da bi naredna sjednica tog doma Parlamentarne skupštine trebala biti održana 5. travnja.

(Jabuka.tv | Fena)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.