Produljeno liječenje Širokobriježaninu koji je nožem ubo nevjestu

Općinski sud u Širokom Brijegu produljio je prisilni smještaj G. S. (27) iz Širokoga Brijega u trajanju od šest mjeseci, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Ranijom odlukom suda prisilni smještaj bio je određen do 9. travnja 2018. godine te će se rok od šest mjeseci računati od toga dana.

Tim vještaka Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac utvrdio je da kod G. S. još uvijek nisu uklonjene mogućnosti opasnoga ponašanja po sebe i okolinu te predložio daljnje liječenje, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Podsjećamo, Županijski sud u Širokom Brijegu utvrdio je da je G. S. dana 24. lipnja 2017. godine u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ubojstvo u pokušaju.

Optužnicom tužiteljstva u Širokom Brijegu optuženi se tereti da je u neubrojivom stanju zbog duševne bolesti napao bratovu suprugu A. Događaj se odigrao u Širokom Brijegu u obiteljskoj kući u kojoj su živjeli. U trenutku dok se njegova nevjesta nalazila na balkonu iste kuće, prišao joj je i sa nožem u ruci uz povike “da vidimo tko je jači” zadao joj je ubodne rane u predjelu trbuha. Nakon toga prevezena je u bolnicu u Mostaru gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Osoba u neubrojivom stanju ne može počiniti kazneno djelo, već samo protupravno djelo. S obzirom na to, ne može se u odnosu na takvu osobu donijeti osuđujuća presuda, već samo presuda kojom se utvrđuje da je osoba počinila protupravno djelo, zaključio je Aničić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)