Prodano oko 2,5 milijuna ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo

Za Svjetsko nogometno prvenstvu u Kataru do sada je prodano 2,45 milijuna ulaznica, a njih više od 500.000 kupljeno je od 5. do 16. srpnja, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Prema FIFA-inom izvještaju najveći broj ulaznica prodan je za utakmice grupne faze: Kamerun – Brazil, Brazil – Srbija, Portugal – Urugvaj, Kostarika – Njemačka i Australija – Danska.

Navijači koji žive u Kataru, Saudijskoj Arabiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Engleskoj, Argentini, Brazilu, Walesu i Australiji najbrojniji su među kupcima ulaznica, objavila je FIFA.

Točan početak posljednje faze prodaje ulaznica putem interneta bit će objavljen krajem rujna. Istovremeno s posljednjom fazom ‘online’ prodaje, u Dohi će početi i prodaja ulaznica na prodajnim mjestima.

Svjetsko prvenstvo će započeti dan prije nego što je to originalno planirano pa će 20. studenog nakon svečanog otvaranja, prvu utakmicu odigrati reprezentacija domaćina protiv Ekvadora.

To je prvo Svjetsko nogometno prvenstvo koje će biti održano na Bliskom istoku, a termin je pomaknut u studeni i prosinac, umjesto uobičajenih u lipnju i srpnju da bi se izbjegle ljetne vrućine na tom području.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.