Prodan Renault Clio iz 1991. s minimalnim brojem kilometara

Renault Clio prve generacije postigao je veliki uspjeh te se zadržao u prodaji od 1990. do 1998. godine.

Ako ih danas vidite na cesti uglavnom se radi o vozilima koja izgledaju kao da ih na cesti drži malo selotejpa i puno truda mehaničara. No, pronađen je primjerak s prijeđenih samo 909 km, koji je sad i prodan. Prvi put je registriran 24. srpnja 1991. u Madridu (Španjolska) te je upravo prodan za pozamašnih 11.900 eura.

Ponuđen na dražbu na internetskoj platformi Collecting Cars u prosincu, ovaj Clio 1 pronašao je kupca početkom siječnja. Gradski automobil dolazi u verziji s troja vrata RN opremom i 1,4-litrenim motorom (80 KS). Automobil je u odličnom stanju, prenosi Revija HAK.

Kupljen je te davne 1991. u prodajnom salonu Renaulta u Madridu. No, prva vlasnica je nakon samo 748 km bila bi toliko prestrašena nekim događajem u prometu i automobil je pospremljen u garažu. Vlasnica je sve ove godine plaćala garažu te osiguranje vozila.

Auto je u veljači prošle godine kupio trgovac automobilima Jorge Ballan Diez. Zamijenio je razvodnik, vodenu pumpu i gume. Dva mjeseca kasnije i nakon što je prešao više od stotinu kilometara kako bi testirao mehaniku, Španjolac je kontaktirao trgovca automobilma u Francuskoj, koji je dobio zadatak prodati ovaj automobil. Na kraju se to i dogodilo, netko je kupio auto za gotovo 12.000 eura.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.