Prodaja novih stanova u porastu

I pored brojnih predviđanja da će se, u ovoj godini koja je na izmaku, smanjiti gradnja i da će doći do pada cijene četvornog metra stanova, to se nije dogodilo.

Naprotiv, prodaja stanova u novogradnji, ne samo da ne posustaje, nego je u porastu kao i cijena četvornog metra. Ni prognoze za 2024. godinu nisu optimistične, kada je riječ o padu cijena. Najbolje čemu se možemo nadati, je da ostanu iste.

Samo u trećem tromjesečju, u razdoblju srpanj – rujan, u BiH su prodana 953 nova stana, po prosječnoj cijeni od skoro 2.700 maraka, izvještava BHRT.

Broj prodatnh novih stanova u trećem kvartalu 2023. godine u odnosu na treći kvartal 2022. godine veći je za 5,5 posto. Prosječna cijena prodanih novih stanova po kvadratu u trećem kvartalu 2023. godine iznosi 2.690 KM što je u usporedbi s trećim kvartalom 2022.godine rast od četiri posto.

Cijena kvadrata i novih i rabljenih stanova ili stagnira ili ima čak i blagu tendenciju rasta. O nekom pojeftinjenju nema govora.

Ovo je jedina zemlja Europske unije koja ima više podstanara nego vlasnika stanova

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Napišite vi radije koliko je Hrvata ove godine napustilo Hercegovinu zauvijek i otislo živjet u Njemačku.To su za nas bitni podaci a ovo je gluparija.Sto nas običan puk brige za gazde i njihove stanove.

  • Laža i paralaža. Stanogradnja, time i prodaja kod nas odavno u krizi, a prava kriza tek dolazi. U stvarnosti se očekuje VELIKI PAD cijena nekretnina

    • 12:39, tocno tako. Kad god im je kriza evo clanka kako ce cijene rasti a mi budale brze po kredit..eto bit ce jos gore.
      Neka ce, mozda nece ni mene biti za koju godinu

  • Prvo treba kazniti one koji izdaju dozvole za gradnju, onda one koji odobre useljenje za nepropisnu gradnju pa onda one koji grade . Naprave zgradu ne možeš proći s kolicima pored nje.

  • Dokle god se grade zgrade uz trnsku cestu bit ce ovakvih clanaka. Nabijam ga ja tko im ondje kupi stan za 3tisuce po kvadratu. Ne bi ni za 2,nikakva mira,ko da si ga kraj aerodroma kupio

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.