Pročitajte što su bh. političari poručili u svojim uskrsnim čestitkama

”Neka nas mir uskrsloga Gospodina ohrabri i potakne kako bismo se zajedno s drugima u našoj zemlji zauzeli za izgrađivanje pravednijeg društva u kojemu će svaki čovjek, miljenik Božji, te svaki narod i svaka religija imati jednaka prava i jednako ljudsko dostojanstvo”, poručio je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić čestitku poruku povodom blagdana Uskrsa.

Čestitke povodom najvećeg katoličkog blagdana uputili su i brojni politički dužnosnici u našoj zemlji.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, svećenstvu, redovništvu.

”Povodom velikog kršćanskog praznika Uskrsa, u ime Predsjedništva BiH i svoje osobno ime, upućujem iskrene čestitke. U želji da predstojeći praznik provedete u radosti i obiteljskoj sreći, ispunjeni duhovnom simbolikom Kristova uskrsnuća, uz poruku mira, međusobnog razumijevanja i vjere u budućnost, želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs”, naveo je u čestitki Ivanić.

I član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću, svećenstvu Vrhbosanske nadbiskupije, kao i katolicima u Bosni i Hercegovini i svijetu.

”Želim vam da uskršnje praznike provedete u miru, zdravlju i sreći u krugu svojih obitelji i prijatelja. Uskrs je praznik spasenja kroz ljubav, praštanje i pomirenje, a njegove poruke su univerzalne, za svako vrijeme i prostor. Sa željom da i ovaj Uskrs protekne u duhu blagosti i plemenitosti, na putu međusobnog razumijevanja i uvažavanja, upućujem vam iskrene čestitke”, navodi se u Izetbegovićevoj čestitki, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U povodu katoličkog blagdana Uskrsa, i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović uputio je čestitku nadbiskupu vrbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u BiH.

”Uzoriti gospodine kardinale, U ozračju Uskrsa – najvećeg katoličkog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjera u život, Vama osobno, biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u BiH želim sretan, radostan i blagoslovljen blagdan Kristova uskrsnuća. U vremenu uskrsne priprave preispitivali smo odnos prema Bogu i bližnjemu, obnavljali u svijesti događaj koji jedinstveno i snažno obilježava ljudsku povijest. Dolazi nam blagdan koji istinski očituje prolaz u život i pobjedu ljudskosti, bliskosti i povjerenja. Uskrsna nas vjera jača u slabostima i teškoćama s kojima se susrećemo, jer tako osnaženi spoznajemo da niti jedna žrtva, a posebno pružena ljubav, nisu uzaludni. Blagdansko ozračje je i poziv svima nama da imamo vremena jedni za druge – za svoje obitelji, za bolesne, osamljene, za siromašne, one bez posla, da imamo brigu za “maloga” čovjeka i sve one kojima je pomoć potrebna”, navodi se u Čovićevoj čestitki.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je uskršnju čestitku katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

”U povodu velikog kršćanskog praznika, čestitam vam Uskrs sa željom da ga provedete sa svojim obiteljima. Neka radost praznika donese mir u vaše domove. Uvjeren sam da ćemo u razdoblju koji je pred nama svi zajedno krenuti u bolju, kvalitetniju, sigurniju i sretniju budućnost. Sretan i blagoslovljen Uskrs”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, u ime Federalne vlade i u svoje osobno, vjernicima katoličke vjere uputio uskršnju čestitku.

“Iskreno želim da najveći katolički blagdan provedete u miru i sreći. Nadam se da će vam ovi dani radosti uliti nadu i dati snagu za napore koji nas očekuju kako bismo, svi zajedno, doprinijeli napretku naše zemlje i svih njenih građana. Uvjeren da ćete uskršnje veselje podijeliti s članovima obitelji, prijateljima i susjedima, upućujem vam najiskrenije čestitke, uz želje za dobro zdravlje i prosperitet”, kaže se u čestitki premijera Federacije.

I Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, povodom katoličkog blagdana Uskrsa, uputio je čestitke.

”Želim da predstojeći Uskrs ohrabri katoličke vjernike, kao i sve ljude dobre volje u BiH i ojača nadu u bolju budućnost. Neka Vam nadahnuće Uskrsa pomogne na ustrajavanju u promicanju solidarnosti, socijalne pravde, mira, pomirenja, suživota, te međuvjerskog dijaloga”, naveo je lider islamske zajednice u BiH.

Uskršnje čestitke uputio je i visoki predstavnik Valentin Inzko.

”Želim da praznik Kristovog uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vjernike i vjernice, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i Božijim blagoslovom. Ovaj dan predstavlja samu suštinu kršćanske vjere; proslavljanje ovog praznika nad praznicima, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, pravde nad nepravdom, ljubavi nad mržnjom, treba nam poslužiti kao svjetlo i putokaz u svemu što činimo.Svojom žrtvom za sve ljude, Krist nam je poručio da svjetlo uvijek pobijedi tamu, da dobro pobijedi zlo, i da je istina jača od svake laži. Neka vam je sretan i blagoslovljen praznik”, poručio je visoki predstavnik.

I ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio je povodom blagdana Uskrsa čestitku kardinalu Vinku Puljiću, nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom.

”U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime, Vama i Vašem svećenstvu upućujem iskrene čestitke. Najljepše čestitke upućujem i svim građanima BiH katoličke vjeroispovijesti sa željom da Uskrs provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu svojih najbližih. Sretan Uskrs!”, poručio je Crnadak.

Povodom najvećeg katoličkog praznika Uskrsa, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolakuputio je čestitku svim katolicima u Bosni i Hercegovini.

”Dolazi nam blagdan koji istinski očituje život i kojim kršćani slave Kristovo uskrsnuće, kao pobjedu svjetla nad tamom i pobjedu života nad smrću. Najveći kršćanski blagdana Uskrs jest zapravo uskrsnuće obnovljene nade vjernika u vječni život. Ta nova nada nam daje snagu za novi početak i nastavak često mukotrpnoga života na ovoj zemlji. Želim da proslava ovog blagdana traje u zadovoljstvu, blagostanju i uzajamnom poštovanju, uz dijeljenje blagdanske radosti u obiteljima, sa svojim najbližima, prijateljima i svim ljudima dobre volje”, navodi se u čestitki Bariše Čolaka.

Njegov zamjenik, Safet Softić je uputio svim katolicima u Bosni i Hercegovini srdačne čestitke.Poželio im je da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju, miru, porodičnom zajedništvu i zadovoljstvu, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

I dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić čestitao je svim kršćanima u BiH koji praznik Kristovog uskrsnuća – Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru. Poželio im je da dani praznika budu ispunjeni srećom i obiteljskim zajedništvom te da ih obilježe na najljepši način u skladu sa svojom tradicijom.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, u ime Doma i svoje ime, uputio je povodom Uskrsa čestitke svim građanima BiH katoličke vjere.

”Upućujem srdačne čestitke uz želje da dane praznika provedete sa svojim obiteljima i prijateljima u zdravlju, sreći, miru, zajedništvu te u međusobnom razumijevanju, solidarnosti i toleranciji”. navedeno je u čestitki.

I zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila je uskršnju čestitku.

”Najiskrenije čestitam svim vjernicima katoličke vjere Uskrs i uskrsne blagdane. Uskrsnuće Isusa Krista je ključni događaj u ljudskoj povijesti: To je pobjeda života nad smrću i svjetla nad tamom i dobra nad zlom. S Uskrsom naša vjera i naš život dobiva puni smisao. Želim da ovaj najveći kršćanski blagdan donese svakoj osobi i svima nama zajedno, novu nadu u ljepšu budućnost i vječni život.Nadam se da ćemo svi u skladu s našim odgovornostima, pokazati više osjetljivosti, međusobnoga poštovanja, solidarnosti i zajedništva, kako bi lakše prebroditi naše svakodnevne životne poteškoće”, navodi se u čestitki Borjane Krišto.

I dopredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je čestitku svim pripadnicima katoličke vjere u BiH povodom predstojećeg velikog praznika Uskrsa poželjevši da uskršnji dan ”donese sreću i nadu u bolje sutra”

(Bljesak.info)

8 komentara

  • Djubrad bezobrazna kako obraza imaju,nek ispune sta su obecali a ne levate narod 20 godina kao nasa zupanija digni kredit pa narode vracaj…..

  • Sretan Uskrs svim dobrim ljudima,u tu kategoriju svakako ne spadaju ovi LICEMJERNI I POKVARENI VLASTODRSCI oliti POLITIČARI I TAJKUNI

    Njihova čestitka je samo jedno od mnogih bacanja luga u oči narodu

  • Zavadili obitelji (zato što nemaju pameti , . . . a i vole novac ) pa sada preporučuju da se obitelji druže , . . . , trebaju pokazati i pokazivati – da su skužili život i spuste se među narod . Može se , jedan od prijedloga – ne koristite vjeru za uzor ( vjeru poštujte ) , itd . . .

  • Uz zvuke Lijepe naše,doveli su nas do pučkih kuhinja i kontejnera. Naravno to se odnosi i na druge nacionalne i djedovinske budnice. Običnom čovjeku je hrana za njegovu obitelj,jedini privilegij do kojeg danas želi doći,čim svane novi dan. U životu je sve pitanje ili načina ili vremena.Ili zajedno oboje, ne trudeć se pokušati preoblikovati duh vremena.

Komentiraj: