Problemi sa zdravljem koji se kriju iza promjena na vašem licu

Koža lica, odnosno njezina boja na tom području tijela može na otkriti puno toga o našem zdravlju. U nastavku pogledajte na kakve eventualne zdravstvene probleme upućuje određena boja.

1. Crvena – obično je ova boja lica samo reakcija na stres, ljutnju, anksioznost i neko drugo ekstremno emotivno stanje ili pak hranu i piće koje smo unijeli u organizam.
Međutim, kronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.

2. Narančasta – problemi s gušteračom i slezenom

3. Žuta – žućkasto lice je tiho upozorenje da vaša jetra i žuč ne rade kako spada.

4. Zelena – eliki unos lijekova, problemi s probavom i radom krvožilnog sustava. Također može biti znak hipokromne anemije tj. nedostatka željeza u krvi.
Ovo zdravstveno stanje nekada se nazivalo kloroza jer je zbog njega koža dobivala specifičnu zelenkastu boju na temelju koje se je postavljala dijagnoza anemije.

5. Plava – mjestimično modra koža može biti znak cijanoze, zdravstvenog stanja do kojeg dolazi zbog povećanja koncentracije hemoglobina u tijelu tj. manjka kisika.
Methemoglobinemija je nasljedna ili stečena bolest koju uzrokuje methemoglobin, hemoglobin koji na sebe ne veže kisik i također uzrokuje plavkastu boju kože.

6. Bijela i blijeda: Blijedo lice i obrazi znak su oslabljenih žlijezdi i neaktivne jetre. Osim na anemiju, upućuju i na oslabljeni imunološki sustav. Bijele mrlje na licu mogu biti znak problema s bubrezima.

(zadovoljna.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

Komentiraj: