Probali smo popularnu i zaraznu igru, donosimo dojmove

Na društvenim mrežama se sve više priča o popularnoj igrici “Among Us” (Među nama).

Iako je igrica nastala 2018. godine, u ovoj 2020. godini je doživjela eksploziju popularnosti. Nakon što smo i sami isprobali ovu igricu, portal Jabuka.tv vam donosi najsvježije dojmove ove hit igrice.

O čemu se radi?

Among Us je multiplayer detektivska igra koju je razvio i objavio američki studio InnerSloth 15. lipnja 2018. godine. Igra se odvija na jednoj od tri lokacije u svemiru i igrači mogu biti u jednoj od dviju uloga: članovi posade ili uljezi, s tim da su većina članovi posade, a jedan do tri igrača uljezi, ovisno o postavkama meča.

Dužnosti članova posade jesu da otkriju tko su uljezi, riješe ih se i završe zadatke koji su im dodijeljeni, dok je cilj uljeza da neprimjetno ubiju članove posade.

Pravila igre

U igri sudjeluju najmanje četiri osobe, a najviše njih deset. Nasumičnim izborom na početku meča jedan, dva ili tri igrača mogu biti uljezi (ovisno o postavkama), dok su ostali članovi posade. Radnja se odvija na jednoj od tri karte: svemirskom brodu, sjedištu kompanije Mira.

Članovi posade dobivaju zadatke, poput popravljanja žica i punjenja benzina, koje obavljaju u obliku mini igara. Uljezi dobivaju popis lažnih zadataka koji im pomaže da se bolje uklope među članove posade; također mogu sabotirati pojedine sustave na karti, kretati se ventilacijskim otvorima, vidjeti tko su drugi uljezi, zaključavati vrata i ubijati članove posade.

Ako igrač umre, postaje duh; duhovi se mogu kretati kroz zidove, završiti preostale zadatke, ali su nevidljivi drugim igračima koji su živi (s tim da se duhovi mogu međusobno vidjeti). Bez obzira na to što je pogled igre odozgo nadolje, svi igrači, osim duhova, imaju ograničeno vidno polje.

Kako bi članovi posade pobijedili, moraju završiti sve zadatke prije nego što ih uljezi ubiju ili pronaći i riješiti se uljeza. Kako bi uljezi pobijedili, moraju ubiti dovoljno članova posade tako da broj uljeza bude istovjetan broju članova posade ili im jedna od “većih” sabotaža mora poći za rukom (brojač u lijevom kutu ekrana mora doći do nule).

Dojmovi

Igra ima jednostavna pravila, većini igrača će zanimljivija biti uloga Impostera (uljeza) kojeg ostali članovi posade (Crewmates) moraju pronaći te izglasati kao uljeza.

Igricu također možete igrati sa svojim prijateljima što bi povećalo uzbuđenje posebno u grupnim razgovorima kad će vas Imposter (uljez) morati zavaravati da on nije taj kojeg ostali članovi traže. On će krivnju prebacivati na druge igrače pri čemu ćete i sami morati shvatiti tko je u pravu i kome trebate vjerovati.

Savjeti za Crewmatea (kad ste u ulozi običnog člana posade)

Ako ste Crewmate (jedan od članova posade), ne žurite s glasanjem bez da imate opravdanje sumnje za tu osobu, izglasavanje pogrešne osobe dodatno olakšava posao uljezu da se riješi svih članova posade.

U slučaju pronalaska tijela, prijavite ubojstvo jer u suprotnom izgledate kao glavni kandidat za izbacivanje (sumnja da ste uljez) uzimajući u obzir da ste osoba koja je zadnja viđena kako stoji pored mrtvog tijela.

Ono što nikako(!) ne trebate raditi je držati se na okupu odnosno raditi u grupama s nekoliko članova. Prednost u takvom načinu igre je što uljez neće moći izvršiti ubojstvo jer bi bilo svjedoka koji bi bez puno predomišljanja izglasali i izbacili uljeza.

Iako zvuči jednostavno i nešto što želite raditi kad ste običan član posade, to definitivno ubija čar igre.

Igra je detektivska, radite sami, a s ostalim članovima posade surađujte tijekom glasanja u grupnim razgovorima.

Savjeti za Impostera (uljeza)

Kad ste u ulozi uljeza, vaš zadatak je ubijati sve članove posade, to trebate raditi jako pažljivo i samo ako ste u jednoj od soba s jednim članom posade.

Dva člana posade ne možete ubiti odjednom jer vam treba određeno vrijeme za ponovno ubojstvo nakon što izvršite jedno. Tako da kad bi taj drugi član vidio vaše ubojstvo, imao bi vremena sazvati sastanak te nagovoriti ostale članove posade da izglasaju izbacivanje vas.

Nakon što izvršite ubojstvo, bilo bi poželjno pobjeći s mjesta nesreće kako bi otklonili sumnje, ako predvidite da bi vas mogli uočiti kako izlazite iz prostorije u kojoj je bilo ubojstvo, možete sami prijaviti mrtvo tijelo te blefirati odnosno glumiti da niste krivi za to.

S tim da i ta taktika budi sumnje u ostalim članovima jer će uzeti u obzir da ste zadnji koji je bio s tim članom posade.

I zadnja napomena: Igrica je besplatna putem Androida i iOS sustava.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.