Priznanje radniku: Bh. poduzetnik svom pastiru napravio kuću

Poznati bh. poduzetnik Drago Vuković za svojeg je pastira Dževada Đulana izgradio lijepu kuću, u kojoj će moći noćivati nakon što je dosad spavao u kamp-prikolici.

Drago Vuković iz Potkraja kod Turbeta pokraj Travnika, kojega prijatelji od milja zovu još i Božijak, napravio je neobičan potez.

Naime, za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu kuću tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu s kupaonicom, grijanjem, dnevnim boravkom, hladnjakom, perilicom rublja i drugim kućanskim aparatima, piše Flash.ba.

U proteklom je tjednu bilo svečano otvorenje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo.

Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu “bosansku vilu” opremljenu sa svim potrebnim uređajima. Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali. Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika, vidno uzbuđen izjavio je Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati poduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za bh. prilike kaže: Iako sam u početku posao s ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao, odlučio sam za njega izgraditi suvremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uvjete dostojne čovjeka. Farma je među najsuvremenijim u regiji, tako da danas i nije teško biti pastirom, iako mnogi bježe od ovoga zanimanja, izjavio je Drago Vuković.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Zar prije dok je živio u kamp prikolicu bez vode i struje to nije bilo zlostavljanje radnika?
  Dao mu je normalne uvjete koje svaki čovjek treba imati, ništa više.

 • Samo vi gazde platite radnika niko neće imati probleme tada ni vi ni radnici, manje dobiti sebi a radniku se samo daje za preživit i svi su takvi , nema tu razlike među njima.

 • LIJANOVICI su napravili isto radnicin samo napravili sirotilju CAST STO JE DAO IZUZECIN KUCE AUTE VIKENDICI DAVLON DOSLO DAVLON OTISLO

 • Omogućio mu je osnovne radne uvjete i to bi valjda trebalo biti normalno a ne za nekakve pohvale i bombastične naslove. A za ono prije dok je radnik spavao u prikolici trebao bi u zatvoru završiti.

  • Prijatelju prikolicu ce i dalje koristiti na terenu,taj pastir je koristi kad je na planini a u zimskim uvjetima kucu koja se nalazi u selu gdje je farma.

 • Napravio je on sebi kuću a da je radnik koristi da mu ne ode kao što u nas ljudi napuštaju firme jer od plaće ne mogu za prevoz,marendu i ručak..a moraš raditi bez godišnjeg odmora godinama i više 200 sati mjesečno umjesto 150 mjesečno tj.37,5 sati tjedno!?
  I ako dočekaše 65 godina dobiješ mirovinu 348 KM za 40 ili 15 godina ista mirovina!?

 • Dragi Drago, de ti budi pametan pa na svakoj livadi napravi jednu kucicu za pastire!!! Tako neka je ova rulja zavidna!!! A vama ce biti korisno! Nekad su to bile STAJE! Svako selo i imalo! Za stoku i ljude!! Kad napada snig , iznajmi !!

 • Prijatelju prikolicu ce i dalje koristiti na terenu,taj pastir je koristi kad je na planini a u zimskim uvjetima kucu koja se nalazi u selu gdje je farma.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.