Privremeno prekinuta proizvodnja Nutelle

Talijanski proizvođač slatkiša Ferrero privremeno je prekinuo proizvodnju u najvećoj tvornici za proizvodnju namaza Nutella zbog problema oko kvalitete.

U tvornici u Normandiji proizvodi se trećina svih tegli Nutelle namijenjenih globalnom tržištu, objavljeno je na stranici kompanije.

Mi smo u utorak nakon čitanja rezultata kontrole kvaliteta u tvrtki primijetili defekt kvalitete na jednom od polugotovih proizvoda koji se koristi u proizvodnji Nutelle i Kinder Buena, priopćila je kompanija Ferrero, objavio je EuroNews.

U priopćenju se dodaje da se radi o privremenoj suspenziji iz predostrožnosti kako bi nadležni proveli odgovarajuće istrage.

Za sada možemo kazati da nijedan naš proizvod koji je sada na tržištu nije pogođen ovom situacijom i isporuka našim potrošačima nastavlja se bez problema, navodi se u saopćenju.

Namaz Nutella od čokolade i lješnjaka veoma je popularan u Francuskoj pa su veliki popusti ovih proizvoda prošle godine doveli do tuče u trgovinama.

Kompanija Ferrero, koja proizvodi praline Ferrero Rocher i Kinder jaja, priopćila je da je u periodu od kolovoza 2017. do 30. kolovza 2018. godine zarada od prodaje bila 10,7 milijardi eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.