Priveden počinitelj koji je sinoć palio oko Omiša

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na svom Twitter profilu kako je otkriven i priveden počinitelj odgovoran za sinoćnji požar kraj Omiša.

Glede požara koji je izbio u Krilu Jesenice brzom operativom otkrio se počinitelj koji je priveden u postaju, provode se krim. istraživanja“, napisao je.

Požar dug nekoliko kilometara Požar koji je buknuo sinoć u Krilu Jesenice brzo se proširio nošen jakim jugom. Kiša koja je jutros nešto poslije 7 sati počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je sinoć buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja.

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini, s obzirom na to da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga ljeta, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima.

Požar je zahvatio velik prostor i bio je dug nekoliko kilometara, a sinoć dok je divljao nošen jakim jugom, u jednom trenutku su plameni jezici dosezali i nekoliko metara visine.

(Hina)

Komentiraj: