Pripremni radovi za čišćenje korita Lištice

U Širokom Brijegu su u tijeku radovi na koritu rijeke Lištice.

Na području Zorićevine (lokalitet Bent) obavljaju se pripremni radovi za čišćenje korita rijeke. Uz to je pored dosadašnjeg jednog izbušen i drugi otvor za odvod u desnom boku korita, potvrdio je za Jabuka.tv Boro Đolo, šef Odsjeka za javne nabave i implementaciju razvojnih projekata.

Budući da je vodostaj rijeke sada najniži najlakše je pristupiti čišćenju posebice polomljenih vrba. Zbog neočišćenog terena kuće u blizini bile su ugrožene zbog izlijevanja vode, kazao je Đolo.

(www.jabuka.tv)

35 komentara

 • Napokon i takve stvari radimo , unaprijed treba misliti i raditi i ovo je pohvalno .Ali ovako treba i svatko čistiti svoje ne zapuštati ,stare kuće njive itd . Račune ispostaviti tko ne očisti donijeti neki zakon coming upozori ako ne očistiš coming očisti ispostaviš račun .

 • A vidi sta rade vlasnici restorana Borak, seljacine jel vas stid od gostiju koji vam dolaze u objekat, osdjekli vrbe i sve ostavili u rijeci, kontaju gazde odnijet ce voda dalje.

 • Za Rak,ti si vječiti “bundžija” ništa ti ne valja ,a di pišaju i drek ostavljaju,kinezi,Ameri,njemci itd,ma naša Lištica je uredna i čista ,vidi Njemačke rijeke ko ugrovača kad proteče crvena od našeg boksita ,Dunav,nekar, Majna, Rajna,crne se od fekalija,svoje kudimo tuđe je ok,baš i nije

  • ZA; 14,56: RAK JE U PRAVU, A TI SI OBIČNI SERONJA. PRAVDAŠ ŠTO SE PRAVDATI NE MOŽE. Što me briga što rade Amerikanc, Kinezi i Njemci? Činjenica je da je rijeka užasmo prljava i zagađena, a tko će za to biti kriv, ako ne vlast? A kad je ti vidiš čistom, hajde se napij vode iz Lištice, a to se nekad moglo. IOli daj rodbini da pije i da se dica kupaju u tim fekalijama.

 • Zasto se netai korito rjele sa strane o Cetina u Trilju kamen ili kocke sto je nekad Vodoprivreda
  Siroki brig radila sve do mosta kod kolektora da bude uredno i setnica ujedno

  • Za 15:20. Iznenadio bi se koliko bi se ljudi pobunilo na okivanje rijeke, dosta ih kaže da i to što je nekad urađeno nije trebalo već da je rijeku trebalo ostavit u njenom prirodnom stanju. Ja se ni ne sjećam kakva je bila dok joj nije reguliran tok od Borka do Benta. Meni je i jedno i drugo dobro. Očistit je treba.

 • Ajde neka valja šta se god radi dobro je.
  Isto bi takvo nešto trebalo uraditi i kod groblja Sajmište gdje je korito došlo na samo par metara širine.

 • Ispuste začepiti sa ind. otpadom i fekalijama, pa da Lištica bude čista.
  Nekad se kupalo na Bentu, Provaliji, Semberevcu, Uzarićima i dalje u Blatu a danas nema ni ribe ni rakova.

 • Ribe ima fala Bogu a rakova je bilo 20 kanta od jupola što se uspilo pokupit i svak se iznenadio otkud toliko rakova jer bilo ga je nestalo

 • Trebalo bi i kanal očistiti koji ide od oklaja prema Njivicama puštaju se septičke a toliko je prljavštine kroz kanal nitko neće u svome djelu kanala da očisti

 • Kakve ovo veze ima s čišćenjem. Eno kolektora gradi se od 1989 i još ga sposobna vlast nije završila. Retardi povadiše ono malo vrba šta je bilo, di ce sad riba živit na otvorenom moru nebi da je srdela.

 • Oklen riba, kad DSR Borak godinama ne pušta mlađ u rijeku. Nema ni ribočuvara, što u povijesti rijeke nikad nije bio slučsj.

 • Nije dobro radi fekalija i otrova raznih.Svi mi smo naucili plivat u toj rijeci i pricamo djeci o druzenjima ljeti uz rijeku …hajde sad nek se netko usudu okupat.Produbit korito je u redu , ali kanalizacija je uzasno zlo nasoj rijeci.

 • Pohvalno, ovu i slične akcije trebamo svi baš svi podržati, molio bih ove koji su sve ovo pokrenuli da se ne obaziru na negativne komentare.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.