Priprema tla za sadnju trave

Priprema tla za sadnju trave obavezna je ako želite uzgojiti lijep travnjak. Evo kako izgleda pravilna priprema tla za sadnju trave.

Planirate li sadnju trave, potrebno je da znate koliko je pritom važna kvaitetna priprema tla. Da bismo vam u tome pomogli, objasnit ćemo vam kako točno izgleda priprema tla za sadnju trave.

Razmišljate o sadnji travnjaka i rado biste napokon imali ljepšu i mnogo uredniju okućnicu? Ako je vaš odgovor da, donosimo vam savjete koji će vam pomoći da posadite trave u svom vrtu. Prije sadnje trave potrebno je dobro pripremiti zemlju na kojoj namjeravate saditi.

Samo pravilnom i temeljitom pripremom tla trava može uspijevati i pokazati rezultate. U slučaju da je tlo neravno, u njemu se nalazi kamenje ili nešto drugo što ometa strukturu zemlje, najprije je potrebno dobro ga izravnati i ukloniti kamenje.

Sljedeće na redu jest uklanjanje već postojeće trave i korova na terenu gdje namjeravate saditi travu, piše Rtl.hr. Priprema tla za sadnju trave podrazumijeva i gnojenje terena. Za to najčešće koristimo mineralno i/ili organsko gnojivo.

Tako obrađeno, ostavite tlo da odstoji otprilike dva do tri tjedna.

Razlog za to je taj što će u tom vremenskom razdoblju čak i oni najmanji korovi (koje niste uspjeli ukloniti tijekom obrade) lagano izrasti na površinu.

Prije sadnje trave potrebno je samo još ukloniti i njih te je vaš teren spreman za sadnju trave.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.