Priopćenje Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja ŽZH

Sa dubokim bolom u srcu suosjećamo sa obitelji generala Praljka koji je svojim hrabrim činom, iskazao svoje neslaganje sa presudom u ovom montiranom sudskom postupku.

Pokazalo se kako je sud u Hagu čisto politički sud, a ova presuda čelnicima Herceg-Bosne nema veze s pravdom, jer je konstrukcija i presedan međunarodnog prava koji nikako ne doprinosi pomirenju i utvrđivanju povijesne istine.

Mi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja najbolje znamo što se i kako događalo na ovim prostorima i tko je bio stvarni agresor na ove prostore a to znaju i svi drugi, domaći i međunarodni sudionici i svjedoci ratnih događanja, samo što istina boli i istinu skrivaju.

Da li je namjera ovakvih sudova, revizija povijesti, promjena karaktera rata na ovim prostorima i osuda hrvatskog naroda u cjelini.

Pitamo se koja je poruka našim obiteljima i hrvatskom narodu kroz ovakvu montiranu presudu.

Postavljamo pitanje sebi našoj i svjetskoj javnosti tko će snositi odgovornost za zločin nad pokojnim generalom Praljkom.

Posebno smo zgroženi i osuđujemo neosnovane i skandalozne izjave u reakcijama na ovu presudu od strane političara, posebice bivše hrvatske ministrice i današnje saborske zastupnice Vesne Pusić, saborskog zastupnika Gorana Beusa Richembergha, kao i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji nastavljaju sa blaćenjem hrvata i svega što je hrvatsko.

Naša je zadaća temeljem ciljeva statuta udruga i članova koje predstavljamo, zaštita prava obitelji hrvatskih branitelja i istine o Domovinskom ratu, te tražimo od naših političkih predstavnika da se nastave boriti svim dozvoljenim pravnim i političkim sredstvima da se dokaže istina o domovinskom ratu, jer to dugujemo našoj djeci, našim poginulim braniteljima i njihovim obiteljima, kao i budućnosti suživota na ovim prostorima kojega ne može biti bez pravde i istine o Domovinskom ratu u BiH.

Predsjednik Udruge
Ivanka Ljubić

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • BORBON ZA VEĆA NOVČANA PRIMANJA ZA BOLJA RADNA MJESTA U POŠTI PA ELEKTROPRIVREDI ERONETU I OSTALIM VJEŠTAČKIM LAŽNIM FIRMAMA NIJE OSTALO VREMENA ZA ONE KOJI SU DOBRIM DIJELOM OMOGUĆILI TIM ISTIM TA RADNA MIJESTA DA POSVETE VIŠE VREMENA I DA UČINE NEŠTA ZA NJIHOV BOLJI STATUS

  • Za ovu smrt, za koju se može reći da je presedan u povijesti čovječanstva, svako ljudsko biće dobre volje i bar malo Boga u sebi, mora stat pred ispit svoje savjesti. Postali smo sluge sotone, izgubili Boga u sebi i svašta nam se događa. Pok. general je svojom smrću obranio čast svoje Zemlje i onoga časnog dijela svoga puka.
    Ovaj čin je prestrašan, ali čvrsto virujem da će mu dragi i milosrdni Bog bit milostiv. Oprosti Mu Božej jer nije moga primit nepravdu, nije On Ti dragi moj Bože! On je ipak čovik.

    • Božje milosrdje i razumijevanje nama nije shvatljivo i veće je od svih naših poimanja.General Praljak je sada u krilu svevišnjega Oca,to što je on učinio za domovinu nam, nitko drugi nije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.