Princeza Diana je 20 dana prije smrti u BiH doživjela susret koji ju je doveo do suza

Diana, princeza od Walesa, poginula je na današnji dan prije 22 godine.

Samo dvadesetak dana prije princeza je bila u Bosni i Hercegovini, u humanitarnoj misiji. Princeza je tom prilikom posjetila Bosnu i Hercegovinu u kampanji za pomoć u razminiravanju, a susret žrtava mina s voljenom princezom bio je zaista nešto nesvakidašnje. Žrtve rata u Bosni i Hercegovini, ali i cijela zemlja tih je dana brujala o princezi koja im je došla. Svi su je htjeli vidjeti i dodirnuti.

Diana je u Bosni i Hercegovini provela tri dana koje oni koji su je sreli nikada neće zaboraviti. Princeza se u BiH družila s nekoliko žrtava mina, između ostalih i Franjom Kresićem iz Tuzle koji je izgubio obje noge. Tijekom posjete princeza je gledala i utakmicu u sjedećoj odbojci u Zenici.

Ipak, jedan je susret princezu posebno pogodio.

Princeza je u sarajevskom naselju Buča Potok upoznala djevojčicu Mirzetu, koja je izgubila nogu nakon što je stala na nagaznu minu. Mirzeta je bila presretna zbog susreta s princezom i zbog činjenice da je nekoliko dana prije zahvaljujući talijanskoj donaciji dobila protezu, prenosi Index.hr.

Diana je s Mirzetom i njenom obitelji provela oko pola sata, a neki od prisutnih kazali su da su princezu posebno pogodili susret s Mirzetom i privjesak na njezinu vratu na kojem je pisalo “Love”.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.