Prije osam godina ubijen Osama bin Laden

Osam godina prošlo je od dana kada su pripadnici američke specijalne jedinice izvršili upad u kuću u pakistanskom gradu Abbottabadu i usmrtile lidera Al-Kaide Osamu bin Ladena.

Pripadnici američkih specijalnih snaga izvršili su upad u utvrđeni kompleks 2. svibnja 2011. godine, gdje su ubili Bin Ladena.

Osama bin Laden je naredio izvršenje terorističkih napada na SAD 11. rujna 2011. godine, u kojima je ubijeno blizu 3.000 ljudi.

Nedavno je Saudijska Arabija oduzela državljanstvo njegovom sinu Hamzi bin Ladenu, koji je tijekom prethodnih godina objavljivao audio i video poruke s pozivima svojim pristalicama da napadaju SAD i njene saveznike kao odgovor na ubojstvo njegovog oca.

SAD su prethodno ponudile nagradu od milijun dolara za informaciju koja bi dovela do utvrđivanja lokacije u bilo kojoj zemlji na kojoj se nalazi Hamza.

U priopćenju je Bin Ladenov sin opisan kao ključni lider Al-Kaide. Vjeruje se da se nalazi u blizini granice Afganistana i Pakistana, piše Dnevni Avaz.

Vjeruje se da Hamza bin Laden ima oko 30 godina. Vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista prije dvije godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.