Prije godinu dana napustio nas je Aki Rahimovski

Prije točno godinu dana, te subote 22. siječnja, u 66. godini života, zauvijek nas je napustio Aki Rahimovski koji nikad neće biti zaboravljen.

Legendarni frontmen Parnog valjka iza sebe je ostavio glazbeni opus kojeg se ne bi posramile ni najveće svjetske zvijezde.

Sjetimo se samo pjesama “Stranica dnevnika”, “Molitva”, “Ljubavna”, “Jesen u meni”, “Sve još miriše na nju”, “Moja je pjesma lagana”, “U ljubav vjerujem”…

Pjesme se mogu nabrajati u unedogled jer u povijesti Valjka, osnovanog davne 1975. godine, nanizao se uistinu impresivan repertoar, uz koji su se svi smijali i plakali, a neke nove, mlađe generacije, tek ga otkrivaju.

Glazbeniku je iznenada pozlilo tijekom izleta s obitelji te je odmah prebačen u bolnicu u Novom Mestu, no nažalost nije mu bilo spasa. Rahimovski je nekoliko dana prije nego što mu je pozlilo u jednoj zagrebačkoj klinici imao operaciju na kojoj su mu ugrađena četiri stenta, a nakon operacije se osjećao dobro.

Preminuo Aki Rahimovski

Aki je i ranije imao zdravstvenih problema. Naime, pjevač je u travnju 2018. godine doživio je lakši moždani udar zbog čega su svi koncerti benda neko vrijeme bili otkazani. Tada je jedan njegov suradnik otkrio da glazbenik voli začinjenu makedonsku kuhinju, puši cigarete i pije kavu, no nakon moždanog počeo je više paziti na svoje zdravlje i nakon nekog vremena vratio se na pozornicu.

Uz Akijev glas mnogi su se zaljubljivali, slavili i plakali, a on je u Parnom valjku bio od početka, od 1975. godine kada je iz Makedonije stigao u Zagreb.

Tada je upoznao gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta.

Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). Aki je od malena bio u glazbi.

Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje. U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.

Glazbenika su mnogi znali pod nadimkom Aki, no njegovo pravo ime je Aleksandar, a rođen je u Nišu 5. lipnja.1955. godine.

Rahimovski je privatni život uvijek skrivao od javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. S drugom suprugom proveo je niz godina, čak 40. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti. Prije tri godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. 

(www.jabuka.tv | Foto: Marina Čikotić/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.