Prije 20 godina predivan dan babljeg ljeta pretvorio se u najmračniji dan SAD-a

Amerikanci danas obilježavaju godišnjicu najpoznatijeg terorističkog napada u povijesti, onog na Svjetski trgovački centar u New Yorku i zgradu Pentagona u Washingtonu, koji su otetim putničkim avionima izvršili pripadnici Al-Qaide.

Tog 11. rujna, točno prije 20 godina 19 je terorista otelo četiri putnička aviona i pretvorilo ih u projektile te brutalno ubilo 2977 ljudi u New Yorku, Pentagonu i polju u Shanksvilleu.

Ovaj datum je svake godine posvećen sjećanju na tragediju od 11. rujna 2001. godine koja je potresla ne samo SAD već i ostatak svijeta. Povjesničari se slažu da je teroristički napad na SAD promijenio sam tijek povijesti i da svijet nakon 11. rujna nije isti.

Predivan dan babljeg ljeta pretvorio se u jedan od najmračnijih dana u povijesti Sjedinjenih Država.

U napadu na SAD prije 20 godina poginulo je nešto manje od tri tisuće ljudi, a iz pepela simbola američke ekonomske moći izrasla je tada najveća teroristička prijetnja – Al-Qaida.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • I nakon toga je počeo” rat protiv terorizma”. Napali su Irak. Za koji su rekli da ima biološko oružje( još jedna u nizu laži) . Libiju. Čijem predsjedniku su bili dužni milijarde za naftu. A Gadafi tražio da plate. Pa su mu platili glavom. Ukidaju građanska i ljudska prava u SAD- u . Radi ” terorizma”. Te sada nastavljaju s terorom radi ” Covida”. Slijedi ” borba” protiv klimatskih promjena. Uuuu jedva čekamo naše spasitelje.

  • Kontrolirana detonacija sa atomskom bombom……samo sa njom je bilo moguce celik pretvoriti u prasinu. Pratite kako pada objekat koji se sastoji samo od celika. Prije toga radovi u zgradi koji su trajali mjesecima……taj dan vlasnik zgrade nije bio u zgradi, kao svaki dan prije a poslije kasirao 4,5 milijarde dolara odstete od osiguranja. Svi oni koji su pomagali na srusenim objektima su dobili rak. Prije nego me proglasite teoreticarem zavjere, ovo je davno izjavio i bivsi sef tajne sluzbe u Njemackoj. Nikakvi avioni nisu mogli ovo napraviti nego su avioni namjestena stavka. Sa americkim projektom BlueBeam je se u mogucnosti sa hologramskoj projekciji svasta predstaviti na nebu. Na primjer da nas veliki svemirski brod napada….A trenutno zrtve ovog teroristickog cina tuze Ameriku za naknadu stete sa dokazima. U njima je jasno dokazana nuklearne bomba.

      • Mozda avion i je udario, da, jeste. Ali prika moj to je celicna konstrukcija koja se otopila citava i urusila poput kontrolirane eksplozije kada se planski ruse zgrade. Jesi li slijep ili sta? Beba od mjesec dana ce skontat da je to “inside job” da se dobije povod za novi rat. Ne budi gloop

  • jedan od najmaglovitijih događaja u povijesti amerike, čija se pozadina vjerojatno nikad neće otkriti, pogotovo stoga što postoje mnoge indicije u visoku upletenost unutarnjih političkih špijunskih i ostalih američkih službi i osoba u planiranju ovog čina, kao što je gore prvi komentar rekao a to je nepobitno – iza ovoga ameri su jednostavno krenuli u invaziju mase zemalja koje vidi čuda obiluju naftom litijem rudama i sličnim tvarima koje ameri koriste uvelike u svojoj industriji, a da ne spominjemo to kako su ovim događajem pokrenute globalne pogotovo u americi kasnije i u europi uredbe kojima se krše ljudska prava privatnosti i slobode govora odnosno globalno praćenje špijuniranje snimanje svih osoba preko različitih tehnoloških uređaja, a danas su to mobiteli (malo se zamislimo zašto je postavljena prednja kamera u smartphonima ?! – vidi čuda baš da je za selfieranje samo – selfie je savršen paravan za jednostavno dobijanje slike lica i ulaza slike lica u mrežu slika lica koje su dostupne i prate se u glavnim špijunskim službama) i društvene mreže i računala kao i digitalni recieveri (malo se raspitajte o digitalnim resiverima i kako imaju direktnu konekciju s globalnom mrežom..) itd ….sve je to krenulo s ovim događajem odkad amerika kreće da bude policajac br.1 u svijetu, ali na njihovu žalost to nemogu niti će postati ikad JER TU SU RUSIJA KINA I INDIJA ! — i oni su glavna protuteža americi , no mi kao nemoćna europska državica kao i hrvatska smo davno prodani američkim čitaj zap.euroskim agendama tako da su naši političari već odavno na str.amerike …vidit ćemo kako će se rasplesti ova globalna politička događajnica pogotovo s novim resetom i postavljanjem globalne svjetske vlade preko covid-a

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.