Prijavite se: Bira se najbolji profesor i škola u BiH

Štrajk učionica

Mreža vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) je ujedinjeno tijelo svih Vijeća učenika u Bosni i Hercegovini koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcioniranje vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države. Ovo tijelo čine predsjednici vijeća učenika u čitavoj Bosni i Hercegovini koji zajedno predstavljaju grozd aktivizma Bosne i Hercegovine.

Vizija mreSVUBiH-a jeste da se srednjoškolac prepoznao kao resurs koji država treba iskoristiti, a ne kao problem koji treba rješavati. Mreža i srednjoškolci su kroz dugogodišnji rad putem kampanje ‘Želimo znati’ uporno dokazivala koliki su ustvari mladi (u fokusu srednjoškolci) resurs, te koliko je apsurdno isti resurs ne iskorištavati.

“Ukazivali smo na goruće probleme u srednjoškolskom obrazovanju, istraživali problematiku odliva mozgova i mnogim drugim stvarima koje sputavaju srednjoškolca da djeluje u svojoj lokalnoj zajednici i gradi bolju i ljepšu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine Mreža vijeća učenika Bosne i Hercegovine želi prikazati taj neiscrpan resurs koji ova država posjeduje te organizira kampanju ‘Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?’. Na natječaju za izbor najaktivnijeg srednjoškolca našu županiju je predstavljala učenica trećeg razreda, JU Druge gimnazije Mostar, Habiba Ačkar.

Na red je došao i natječaj povodom izbora najboljeg profesora i škole u Bosni i Hercegovini. Izbor za najboljeg profesora na nivou Bosne i Hercegovine odvijat će se na način da se profesori prijave na natječaj tako što će popuniti online prijavu koja sadrži link video snimka predavanja lekcije po izboru u trajanju do 20 minuta (izbor lekcije je na profesorima. U obzir dolazi i formalno i neformalno obrazovanje)”, navedeno je u priopćenju mreSVU BiH.

Isti će biti objavljeni na Youtube kanalu mreSVUBiH-a pod nazivom ‘mreSVUBiH učionica’. Profesori se mogu prijaviti samostalno, ili ih mogu prijaviti učenici, naravno uz dogovor sa profesorom. Pobjednik će se kao i kod izbora najaktivnijeg srednjoškolca izabrati javnim glasanjem na FB stranici mreSVUBiH-a. Natječaj je otvoren od 2.4.2017. godine i prijave se mogu slati do 15.4.2017. godine.

Zašto je Vaša škola najbolja? Kako radi Vaše Vijeće učenika? Koje su to aktivnosti koje je Vaše Vijeće učenika najuspješnije realiziralo? U čemu ste bolji od drugih? To su neka od pitanja koja će biti bitna kod odabira najbolje škole. Filtriranje škola će se vršiti na osnovu izvještaja o radu Vijeća učenika za tekuću školsku godinu kao i svih ostalih dokaza o vašem radu i uspjesima koje dostavite u vidu pohvala, zahvalnica, certifikata i slično.

“Odabrat ćemo pet najboljih škola koje ćemo posjetiti kako bi zaokružili dojam koji smo dobili na osnovu vaših prijava, a nakon toga odabrati najbolju. Prijava na natječaj za najbolju školu bit će otvorena 2. do 15. travnja tekuće godine.

Svu vašu dokumentaciju (pohvale, certifikate i ostalo) za natječaje šaljete isključivo na e-mail adresu [email protected], a online prijavnice ćete naći na sljedećim adresama:
Prijavnica za najboljeg profesora
Prijavnica za škole

Za više informacija kao i za sve detalje o ovoj aktivnosti molimo vas da pratite web stranicu mreSVUBiH kao i FB stranicu naše mreže”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.