Prijave su još otvorene za m:tel Android Liga nagradni fond od 30.000 KM!

Ukoliko se bavite programiranjem, a uz to ste inovativni i želite svoje ideje podijeliti sa drugima, iz m:tela vas pozivaju da do 1. listopada prijavite aplikaciju i tako sudjelujete na drugom po redu natjecanju u izradi najbolje Android aplikacije i osvojite vrlo vrijedne nagrade.

Nagrađujući znanje i dobre ideje, m:tel ima namjeru stvoriti bazu aplikacija koje će biti na raspolaganju svima onima koji u BiH koriste telefone nove generacije. Izabrane aplikacije naći će se na Mondo wap portalu, u m:tel App Centru i biti dostupne svim m:tel korisnicima koji će, preuzimajući ih, biti u prilici da sagledaju njihove praktične i nezamjenjive prednosti.

Dobro došli u app.mtel.ba!

Kreiranje APP Centra značajan je novitet u sklopu Mondo wap portala, sa mnoštvom zabavnih i informativnih aplikacija, prikazanih i opisno, među kojima su i aplikacije nagrađene na prošlogodišnjem takmičenju m:tel Android lige.

AppCentar za Android, korisnicima pruža mogućnosti pretrage aplikacija, pregleda po kategorijama, pregleda informacija o aplikacijama, kao i besplatno preuzimanje aplikacija dostupnih putem Google Play prodavnice. App Centru moguće je pristupiti putem svih Android uređaja na adresi app.mtel.ba.

Posebno važan odjeljak AppCentra je onaj u kojem su domaće aplikacije. Osim što su lokalizirane, sa sučeljem na našem jeziku, njihov sadržaj je vezan za tekuće domaće teme, a neke od njih napravljene su da olakšaju svakodnevne obveze korisnika.

Popularnost ovih aplikacija je velika i autori stalno ugrađuju nove funkcionalnosti, a same aplikacije su potpuno besplatne. Tako npr. sa “m:parking BiH” aplikacijom, koja je preuzeta više od 5000 puta možete sebi dodatno olakšati plaćanje parkinga putem SMS-a ili saznati ko stoji iza broja koji vas poziva putem aplikacije “Ko zove?” koja je postala regionalno popularna sa više od 50.000 preuzimanja.”

m:tel nagradni fond od 30.000 KM

Podsjećamo sve zainteresirane da nagradni fond i ove godine iznosi 30.000 KM, a nagrade će biti raspoređene na pet najboljih aplikacija u kategoriji pojedinačnih i pet najboljih u studentskoj kategoriji. Prva nagrada u obje kategorije iznosi 5.000 KM, druga 4.000 KM, treća 3.000 KM, četvrta 2.000 KM, te peta 1.000 KM.

Pravo da sudjeluju u m:tel-ovoj nagradnoj ligi imaju državljani BiH, pojedinci i studenti, stariji od 16 godina, kao i maloljetnici sa pisanim odobrenjem roditelja/staratelja. Da bi se prijavili na natječaj potrebno je popuniti prijavu na adresi androidliga.mtel.ba, ukratko opisati aplikaciju, priložiti najmanje dva prikaza ekrana aplikacije i ikonu aplikacije u visokoj rezoluciji i sve to poslati na adresu [email protected] Napominjemo da period prijavljivanja aplikacija traje do 1. listopada 2012., a završene aplikacije je potrebno dostaviti u periodu od 2. do 31. oktobra 2012. godine. Imena pobjednika Android lige bit će objavljena u decembru na adresi mtel.ba.

Podsjećamo, svi sudionici natjecanja moraju poštovati pravila Android platforme: Android Market Content Policy for Developers (uključujući pravila Android Market Developer Distribution Agreement i dr.), koja se mogu naći na adresi:

http://www.android.com/us/developer-content-policy.html.

Potrebno je da aplikacija podržava verzije Android operativnog sistema 2.1 i više. Ukoliko aplikacija ima potrebu za API funkcionalnostima koje nude samo više verzije od 2.1 tada ona može da koristi višu verziju bez obveze da bude kompatibilna unazad do verzije 2.1. U tom slučaju je u prijavi aplikacije na natječaj potrebno navesti dodatne funkcionalnosti koje koristi aplikacija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.