Prijatelji: Koliko bi koštao Monicin stan u stvarnom životu?

Omiljeni filmovi i serije su rame za plakanje u ovim sivim i hladnim danima. Problem nastaje kada postanete toliko opsjednuti, da seriju više ne gledate kao seriju već niz okolnosti koje kriju neku totalno desetu poruku.

Onda kreću teorije zavjere i uvjeravanje kako je Zemlja ravna ploča, da je Hitler do nedavno živio u jednom selu u Argentini i da Monicin stan iz “Prijatelja” može zaista da se kupi. Da odmah razjasnimo, sve scene su snimane u studiju u Kaliforniji, osim scena u Londonu na kraju 4. sezone.

Čak je i uvodna špica snimljena u studiju. Znatiželjni mozgovi su se sjetili procijeniti koliko bi koštao Monicin stan u seriji ako biste zaista živjeli u njemu, piše Noizz.rs.

Kao što znamo, život u velikim metropolama nije jeftin, ni najmanje. U Londonu je prosječna cijena stana preko 600.000 funti. U Velikoj jabuci je još gore, pa stan na Manhattanu košta oko 2 milijuna dolara.

Sudeći po ovim brojkama ne treba se čuditi zašto se fanovi pitaju “kako likovi iz kultne serije mogu sebi da priušte takav stan”? Monika je navodno njen naslijedila, ali su Joey i Chandler za njihov plaćali stanarinu.

Sudeći po procjeni “Which? Mortgage Advisers” Monicin dvosoban stan sa pogledom na panoramu New Yorka bi danas koštao jezivih 4 milijuna dolara. A samo depozit za ovakav luksuz u Greenwich Villagu bio bi oko 400.000.

Scene vanjskog izgleda zgrade zapravo su u ulici Bedford Street broj 90. Za slučaj da se nekada prošetate Njujorkom, bacite pogled na zgradu iz svoje omiljene serije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.