Priča o Željku Skoki, širokobriješkom zaljubljeniku u sport, koji ima veliku neuobičajenu kolekciju – Jabuka.tv

Priča o Željku Skoki, širokobriješkom zaljubljeniku u sport, koji ima veliku neuobičajenu kolekciju

Medicinski djelatnik Željko Skoko iz Širokog Brijega, koji je veliki zaljubljenik u sport, je preko te ljubavi skupio jednu neuobičajenu kolekciju.

Naime, za sportaša se obično kaže koliko ima utakmica u nogama, dok bi se za ovog inženjera medicinske radiologije zaposlenog u Domu zdravlja u Širokom Brijegu, moglo kazati da ima više od 500 utakmica u očima.

A za to ima i materijalni dokaz, sačuvane ulaznice sa svih utakmica na kojima je bio. A sve je počelo u lipnju 1994. godine kada je gledao prijateljski susret između nogometne reprezentacije Hrvatske i nogometne reprezentacije Argentine u Zagrebu, kada je zaigrao i legendarni Diego Armando Maradona.

Tijekom studija u Zagrebu, kao navijač Dinama pratio je brojne utakmice zagrebačke momčadi, a kao najzanimljiviju i najuzbudljiviju, izdvojio je onu iz 1996. godine kada su Zagrepčani s 5:0 pregazili Partizan.

Po povratku sa studija u Zagrebu u svoj Široki Brijeg, redovito prati sve utakmice nogometnog i košarkaškog kluba čijim je brojnim uspjesima svjedočio proteklih godina. Uz domaće prvenstvene i kup utakmice, pogledao je i na desetke međunarodnih utakmica.

Posebno je izdvojio oproštajnu utakmicu svog prijatelja Wagnera Santosa Laga, koji je najbolji strijelac, a po mnogima i igrač, Premijer lige, svih vremena.

Opširnije pogledajte u prilogu Miljenka Karačića u sklopu emisije HRT-a “Pozitivno”. Prilog o Željku Skoki je na 23:49

(www.jabuka.tv)