Priča o napuštenom dječaku koja je dirnula Europu

Prenosimo vam zanimljivu priču  o malenom šestomjesečnom dječaku koji je, posve nedužan, uhvaćen u sustavu birokracije dvaju zemalja i deportiran sa tek šest mjeseci,

Naime, mališan poznat pod imenom Benjamin, sa slovačkom putovnicom, deportiran je iz Velike Britanije nakon što ga se majka odrekla.

Neudata majka, čiji identitet nije poznat, preselila se iz Slovačke u Veliku Britaniju sa svojim sinom. Kad se smjestila i osigurala, rekla je britanskim socijalnim službama da se više ne želi brinuti o svom sinu. Identitet oca nije poznat, ali se pretpostavlja da je i on Slovak. Budući se majka nedavno doselila u Veliku Britaniju, maleni Benjamin ima slovačku putovnicu.

Britanske vlasti su kontaktirale Slovački centar za međunarodnu pravnu zaštitu djece i mladih, koji se  brinu za djecu u stranim zemljama. Voditeljica centra rekla je da ga moraju primiti i da nemaju izbora jer je dječak, s pravne strane, njihova briga. „Iako je dijete malo, odlučili su ga vratiti u njegovu domovinu.“ rekla je.

Brit Social Services Return Slovak Mums Baby To Homeland

Siguran u rukama djelatnice slovačke socijalne službe

Djelatnice britanske socijalne službe su Benjamina odvele u Slovačku, gdje su ga na aerodromu dočekale službenice slovačke socijalne službe.

Benjamina su potom odveli u dom za djecu gdje će ga udomiti jedna obitelj dok mu ne nađu posvojitelje. Socijalna radnica iz Slovačke misli da su učinili pravu stvar. „Nadam se da će njegov život ovdje biti dobar. Odrasti će u svojoj zemlji i učiti o svojoj kulturi. Mislim da će biti sretan.“ – rekla je za Dailymail.

Brit Social Services Return Slovak Mums Baby To Homeland

Djelatnice Britanske socijalne službe se opraštaju od Benjamina

Sudbina malenog dječaka sad je u rukama socijalnih službi, a mi se nadamo da će ga u budućnosti pratiti više sreće.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.