Preventivne mjere PU Mostar uoči gradskog derbija

Nakon što je na Bijelom brijegu prekinut susret Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Velerža, Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je novčanu kaznu Zrinjskom zbog propusta u organizaciji utakmice u visini od 10.000 KM. Također, narednih pet utakmica (prvenstvene ili Kup) lige na svom terenu Zrinjski će igrati pred praznim tribinama.

S obzirom na kaznu Disciplinske komisije NSBiH, pojačane su preventivne mjere opreza prije gradskog derbija Zrinjski-Velež koji se održava u nedjelju na stadionu pod Bijelim Brijegom.

U razgovoru s načelnikom PU Mostar Draganom Jelonjićem doznajemo kako će policija s obzirom na novonastalu situaciju osiguravati područje grada Mostara, te će u okviru svojih aktivnosti osigurati dovoljan broj policijskih službenika u cilju očuvanja javnog reda i mira, zaštite imovine građana i sigurnosti prometa.

Policija će kroz nadzor nad stanjem sigurnosti u dane prije utakmice, te na dan odigravanja utakmice izvršiti pojačano pokrivanje gradskog prodručja, kako bi se spriječio kontakt navijačkih skupna i izazivanje nereda.

“Na temelju Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u HNŽ-u policija će osobe koje se izjasne kao navijači ili nose navijačke oznake, a koji svojim ponašanjem izazivaju osnovanu sumnju da su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ili se na drugi način protupravno ponašaju legitimirati i zadržati do isteka vremena od tri sata nakon završetka utakmice, te će protiv istih poduzeti druge mjere propisane zakonom” kazao je Jelonjić.

Te je istaknuo kako policija neće dozvoliti nošenje sredstava kojima se mogu nanijeti ozljede, kao i transparente ili pamflete uvredljivog sadržaja, kojima se poziva na rasnu, vjersku, spolnu ili bilo koju drugu netrpeljivost.

Kako bi se spriječili neredi bilo kakve vrste policija će prevetivno postupiti, te će svaki pokušaj manipuliranja masom i izazivanje nereda na bilo kojem području grada Mostara bit će spriječen, a protiv počinitelja prekršaja i eventualnih kaznenih djela bit će primijenjene mjere propisane Zakonom

Bljesak.info

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.