Pretresi na osam lokacija u BiH zbog prometa lijekova koji nemaju dozvolu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su u srijedu pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavile u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u BiH.

Time je počinjeno kazneno djelo nedozvoljene trgovine u vezi s kaznenim djelom suizvršiteljstva, propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji “Pills” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Županije Sarajevo i MUP-a Zeničko-Dobojske županija.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u tijeku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

(www.jabuka.tv)