Pretres sarajevske općine Stari Grad, osumnjičen načelnik

Pripadnici policije u utorak su započeli pretrese više objekata, među kojima su i uredi načelnika općine Stari Grad u Sarajevu Ibrahima Hadžibajrića, kojeg se tereti za niz kaznenih djela u sklopu istrage koje vodi Tužiteljstvo u BiH u suradnji s EUROPOL-om.

Hadžibajrića, koji je i potpredsjednik stranke Narodnog europskog saveza, koja je nedavno u zadnji trenutak uskratila potporu izboru nove Vlade u Federaciji BiH, osumnjičen je zbog korupcije s nekoliko zaposlenika općine.

Pripadnici policije vrše pretrese na više lokacija u Županiji Sarajevo zbog kaznenih djela organizirani kriminal, zloporaba položaja, primanje i davanje dara, te pranje novca, rekla je glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Uz službene prostorije pretresaju se i objekti koje koristi obitelj Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Glasnogovornica Bavčić pojasnila je da se akcija pod nazivom ‘Start’ provodi po nalogu Suda BiH te Županijskog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom tužitelja sarajevskog i državnog Tužiteljstva BiH.

Za sada se ne znaju druge pojedinosti o ovom slučaju, a pojedini mediji navode kako su istražitelji dio podataka o nezakonitim aktivnostima dobili putem dešifriranja aplikacije Sky, koju su koristili kriminalni krugovi.

Potvrđena optužnica

Upravo je u utorak  Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužiteljstva Županije Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog kaznenog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva ŽS-a, Hadžibajrić se tereti da je od ožujka 2020. do ožujka 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Za glavni pretres postupajući tužitelj predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽS.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.