”Presvučeno” ljubuško selo Šipovača

Lokalna cesta kroz selo Šipovača kod Ljubuškog dobila je oko 700 metara novog asfalta.

Novi sloj asfalta postavljen je na dionici zaselak Banja – Banjski most – crkva. Investitor je Grad Ljubuški, a izvođač radova bilo je poduzeće Putevi d.o.o. Grude.

Novim asfaltom olakšano je prometovanje u ovom dijelu Mjesne zajednice Šipovača-Kašče, no lokalna cesta kroz Šipovaču i dijelu Veljaka prema Šipovači općenito je u lošem stanju i na njoj je više dionica na kojima je još uvijek dotrajali i ispucali asfalt postavljen 80-ih godina prošlog stoljeća, piše Šipovača Portal.

Rekonstrukcija ovog dijela lokalne ceste jedan je u nizu infrastrukturnih projekata koji su urađeni u posljednje tri godine u Banji, zaselku koji godinama jedini bilježi pozitivan prirodni priraštaj, ne samo u mjestu, nego i u cijeloj župi Šipovača-Vojnići.

Lokalni portal podsjeća da je zahvaljujući aktivnostima mještana na poboljšanju uvjeta za život svoje sredine, a u suradnji s Mjesnom zajednicom Šipovača-Kašče i Gradom Ljubuškim, u posljednje vrijeme u Banji izvršena i rekonstrukcija elektromreže, postavljena ulična rasvjeta, očišćeno riječno korito Banje, izgrađena nova kapelica u groblju s mrtvačnicom te je izgrađena i tribina na igralištu Luke.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • 700m asfalta i to se slika i objavljuje na portal… I to portal od drugog grada. Bolje se pozabavite zasto NEMA novog asfalta u nekim nasim ulicama i to ulicama koje pripadaju gradu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.