Preminuo vlasnik Vindije Dragutin Drk – Jabuka.tv

Preminuo vlasnik Vindije Dragutin Drk

Danas je u Varaždinu u 84. godini preminuo Dragutin Drk, vlasnik kompanije Vindija i jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarstvenika

S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija gospodin Dragutin Drk, stoji u obavijesti Vindije.

Dugi niz godina bio je na čelu poslovnog sustava Vindija, koji je iznjedrio cijeli niz velikih brendova u prehrambeno-prerađivačkoj industriji, prenosi Index.hr.

Drk je rođen 25. rujna 1937. u Varaždinu. Završio je Srednju mljekarsku školu. U Vindiji, koja se tada zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. godine na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad je studirao ekonomiju, a direktor je postao 1965. godine.

Tijekom privatizacije vremenom je postao većinski vlasnik tvrtke s više od 90 posto dionica i jedini član Uprave Vindije.

Kompanija se širila i prerasla u grupu, kupovinom Koke, otvorenjem stočne hrane, pokretanjem Vindona te kupovinom niza drugih tvornica u regiji.

U javnosti i medijima se rijetko pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen. U jednom od njegovih posljednjih javnih istupa govorio je o poslovanju tijekom korona-krize. Brojkama je opisao značaj Vindije za domaću ekonomiju.

U Grupi Vindija, rekao je tada, radi oko 3.700 radnika, a poslom je uz nju vezano još oko 1.400 kooperanata, što znači da se radi o čak 5.000 obitelji koje žive od prodaje Vindijinih domaćih proizvoda.

(www.jabuka.tv)