Preminuo najveći australski serijski ubojica Ivan Milat

Jedan od najvećih australskih zločinaca Ivan Milat (74) preminuo je u subotu u bolnici u Australiji.

U zatvoru je služio čak sedam doživotnih robija za seriju ubojstava. Osuđen je 1996. godine. Nikad nije priznao ubojstva.

Godinama se nije pojavljivao u javnosti, sve do svibnja ove godine kada je primljen u bolnicu zbog pogoršanja zdravlja. Preminuo je od raka.

Milat je bio peti sin hrvatskog emigranta Stjepana Marka Milata i Australke Margaret E. Piddleston. Ivan Milat već je s 10 godina imao razmišljanje ubojice, rekao je to njegov brat Boris za australsku televiziju.

U tinejdžerskim godinama počeo s provalama i krađama, a provaljivao je i u automobile. Iako je dobivao kazne pa i završavao u zatvoru, nije pokazivao znakove smirivanja. Sve to događalo se 60-ih i 70-ih godina, a surovo ubojstvo 7 “backpackera” zbilo se 1992. i 1993. kada su pronađeni ostatci četvero žena i troje muškaraca u šumi.

Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao jer su u ranim 20-ima i jer nisu živjeli u blizini pa je mislio da nitko neće ni skužiti da su nestali. Prvi pronađeni par bio je podrijetlom iz Velike Britanije, prenosi Vecernji.hr.

Jedna od njih dvije ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u prsa. Drugoj je deset puta pucao u glavu. Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena. Zadnji pronađeni par bili su Nijemci. Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija unatoč opsežnoj istrazi nije pronašla.

(www.jabuka.tv)