Preminuo Mostarac koji je brutalno pretučen u kolovozu

Mostarac M. V. preminuo je u srijedu u Županijskoj bolnici “Safet Mujić”, gdje je ležao u komi od 7. kolovoza nakon što ga je u blizini naselja Opine pretukao J. F.

Kako je kazao liječnik Mustafa Golić, M. V. je preminuo oko 9 sati na Odjelu za intenzivnu njegu.

Podsjetimo, Udruga građana Opine tada se oglasila priopćenjem u kojem su naveli kako se u njihovom naselju 7. kolovoza 2018. godine dogodio pokušaj ubojstva M. V., oca dvoje djece i demobiliziranog borca ARBiH, zaposlenog u lokalnoj građevinskoj kompaniji.

Naime, vraćajući se s posla, putem kojim svakodnevno prolazi do svoje kuće, M. V. je napala grupa Roma te su mu nanijeli teške ozljede u predjelu glave zbog kojih je pretučeni poslije bio u komi. O umrlom svi sugrađani i susjedi imaju samo riječi hvale kao o čestitom i radinom čovjeku. Napali su ga Romi koji su naselili skladište koje je u vlasništvu poznatog privrednika. Prema navodima supruge pretučenog Volodera, koja je tim putem naišla vraćajući se s posla te ga je prva pronašla kako razbijene glave leži na zemlji, u nazočnosti dvojice Roma, pozvala je hitnu pomoć i policiju te je M. V. prevezen u bolnicu Južni logor u Mostaru, navodi se u priopćenju, piše Klix.ba.

Nekoliko dana kasnije zbog napada je uhićen J. F. koji je još uvijek u pritvoru.

Stanovnici Opina nakon napada izašli su na ulicu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nerada nadležnih institucija, nakon čega se intenzivno radilo na rješavanju problema sigurnosti.

(www.jabuka.tv)