Preminuo Kemal Monteno

Kemal Monteno preminuo je u srijedu u 11:00 sati u zagrebačkoj bolnici Rebro u 66. godini života. Glazbenik je preminuo od komplikacija koje su se pojavile nakon transplantacije bubrega, te od jake upale pluća koju je dobio nedavno. Uzrok smrti je sepsa zbog koje je hitno hospitaliziran, ali mu nije bilo spasa.

Od 2011. godine Kemal Monteno je bio na dijalizi, a zbog problema sa dijabetesom 2012. godine mu je ugrađena i srčana premosnica.

Monteno je rođen 1948. u Sarajevu, gdje u drugoj polovici 1960-ih godina počinje i svoju veoma bogatu i uspješnu karijeru, i to nastupom na festivalu “Vaš šlager sezone” 1967.

Uz brojne festivalske nastupe Kemal Monteno mogao se pohvaliti i cijelim nizom vječnih hitova, koji su objavljeni na njegovim albumima tijekom bogate karijere, a veliki dio njih i danas je jednako tako aktualan, kao i u trenutku prvog objavljivanja. “Jedne noći u decembru”. “Vino i gitare”, “Nije htjela”, “Vratio sam se živote”, “To je drugo lice ljubavi”, duet sa Goranom Karanom, “Nekako s proljeća” koju je snimio s Crvenom jabukom, ”Sarajevo ljubavi moja”, samo su neki od hitova koje je otpjevao slavni sarajevski šansonjer.

Surađivao je s brojnim poznatim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Mahir Paloš, Neda Ukraden, Ismeta Krvavac, Dražen Žerić, Paula Jusić i drugi.

S tim je istim kolegama 1990-ih ostvario i niz velikih dueta, a za mikrofonom su mu se pridružili i Rade Šerbedžija, Boris Novković, Fuad Backović Deen, Danijela, Maja Odžaklijevska i drugi.

Lažne vijesti o smrti

Tijekom života mediji su pjevača, čija je majka iz Bosne, a otac Talijan, više puta ”sahranjivali”. Neistinitu vijest kako je pjevač preminuo mediji su objavili 1995. godine u Ljubljani.

Posljednji put takvu vijest o smrti pjevača objavili su prije par godina. Tada je objavljeno da je Kemal preminuo od zatajenja srca. Naime, u tom vremenu je pjevaču, koji je bolovao i od dijabetesa ugrađena srčana premosnica nakon infarkta. Nakon toga, zdravstveno stanje mu se pogoršalo te je uslijedilo zatajenje, a kasnije i transplatacija bubrega.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.