Premijerka Novog Zelanda za malo manje od tri minute nabrojala sva postignuća svoje Vlade

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern još jednom je oduševila svijet, ovog puta dvominutnim videom koji je objavila na društvenim mrežama.

Prošle su dvije godine od kako je Ardern izabrana za premijerku Novog Zelanda, a kako bi obilježila tu priliku, njen tim joj je prije dva tjedna zadao mali test, prenosi Bizlife.rs.

U videu, koji je postao viralan, gospođa Ardern je dobila izazov da za dvije minute navede što je to sve njena vlada uradila u posljednje dvije godine, a lista je zapravo prilično impresivna.

Dvominutno ograničenje je prekoračila za samo 30 sekundi i naglasila je da ovo nije kompletna lista onoga što je urađeno za vrijeme njenog mandata.

Za samo nekoliko dana, video objavljen na Facebooku pogledan je preko četiri milijuna puta, podijeljen je više od 71.000 puta i ima više od 75.000 reakcija.

Svjesna da nema mnogo vremena, premijerka Ardern je započela svoju listu ističući da je Vlada u protekle dvije godine otvorila 92.000 radnih mjesta, izgradila više od 2.200 državnih kuća, posadila 140 milijuna stabala, unaprijedila je uvjete za liječenje oboljelih od karcinoma nabavkom dodatne opreme, omogućila jeftinije usluge liječnika za više od 500.000 ljudi, povećala minimalnu plaću i smanjila nezaposlenost na najnižu stopu u 11 godina – i to sve u prvih 30 sekundi.

Ovaj video premijerke Novog Zelanda i sama Jacinda Ardern izazvala je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama – od toga da treba biti premijerka svega, do molbi za kupnju Australije, bude premijerka Velike Britanije, SAD-a…

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.