Prelijepi Bezdan: Pogledajte bajkovite prizore s izvora rijeke Jasenice

Bh. fotograf Boris Trogrančić u Hercegovini je, točnije u mjestu Rodoč pokraj Mostara snimio prelijep prizor – izvor rijeke Jasenice.

U potrazi za čudesnim kraškim izvorima u Hercegovini, fotografirao sam i snimio prelijep prizor – izvor rijeke Jasenice u naselju Rodoč kod Mostara. Ova ljepotica izvire iz ponora smaragdno zelene boje, čija dubina navodno nikad nije izmjerena. Čak što više, o ovom izvoru kruže brojne legende. Misterija je da nitko pouzdano ne zna gdje je dno ovog vertikalnog otvora, pa je dobio naziv Bezdan“, napisao je Trogrančić u opisu videa.

Foto: Boris Trogrančić

Došavši na ovo mjesto, osim intenzivnog cvrkuta ptica i žubora vode, dočekao me nevjerojatan pogled prema planini Velež na istoku. Bosna i Hercegovina obiluje kraškim izvorima nevjerojatne ljepote, naveo je Trogrančić.

Pregledajući fotografije koje sam napravio i praveći selekciju na kraju dana, svaki put mi bude sve jasnije koliko smo u ovom dijelu Europe bogati prirodnim bogatstvima. Treba učiniti sve da prirodu zaštitimo od zagađenja i devastacije. Nadam se da kroz svoje fotografije i videe barem malo skrećem pažnju na blaga koja imamo i da ću određenom broju ljudi podići svijest o važnosti očuvanja prirode, zaključio je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.