​Pogledajte koliko ćete platiti prekomjernu brzinu, vožnju u pijanom stanju…

Izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH kaznena politika kada su u pitanju prometni prekršaji značajno je pooštrena.

Ovdje možete vidjeti visinu kazni za pojedine prometne prekršaje, od prekoračenja brzine do nenošenja kacige, korištenja mobitela u vožnji, pogrešno parkiranje, upravljanje neregistriranim vozilom ili pak izazivanje prometne nesreće, piše Faktor.

Tako, za razgovor na mobilnom telefonu prilikom vožnje može vam se izreći kazna od 100 KM i jedan kazneni bod dok će vas vožnja pod uticajem alkohola i to od 1,5 promila alkohola u krvi i više iznositi 400 KM ali i dva mjeseca bez vozačke i dva kaznena boda.

Ista novčana kazna previđena je i za eventualno odbijanje alkotesta ili pak upravljanje automobilom 30 kilometara na sat više od ograničenja brzine.

Kazna za vožnju djeteta na prednjem sjedištu također je 400 KM kao i za vožnju neregistriranog vozila. Za ovaj prekršaj je predviđeno i oduzimanje vozačke dozvole u razdoblju od dva mjeseca kao i dodatna dva kaznena boda.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Ovu zadnju kaznu možete zaboraviti, voznja djeteta na prednjem sjedištu,
    roditelji povedoše djecu sa sobom u njemacku,
    tako da se ta nece uskoro imati kome niti napisati…

  • Kazne se pišu samo običnim građanima i sirotinji.Političari su zaštićeni i izuzeti iz svih ovih propisa,tajkuni su moćni da se njih ne smije niti zaustaviti a ako ih snimi stacionirani radar,nadzorna kamera isti se moraju izbrisati odnosno ukloniti njihovi brojevi reg.pločica.Za koga onda vrijedi ovaj zakon,propisi i tko puni proračun,županija,kantona…Odgovor je sirotinja koja još nije uspjela otići vani….

  • Pa jadni narod radi za 20km dnevnicu a vi tolile kazne pisete,pa jbmu jel vas stid,zao mi je jadnih policajaca sto moraju radit kako komunjare narede…svaka cast al se nemojte cudit sto jadni narod bjezi odavde..hvala drzavi…zbogom,velika hvala

  • Oni sto sidaju dite na se u krilo dok voze auto, a guska do njeg sidi nije sposobna drzat jedno dite, kolika je kazna u tom slucaju niste se izjasnili! Oduzimanje diteta u najmanju ruku i dat nekom sposobnom!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.