Preko Facebooka privolio maloljetnicu iz Mostara da dođe k njemu u Banja Luku, pa je zlostavljao

Tužilaštvo Republike Srpske podignulo je optužnicu protiv Jasmina Seferovića (21) i njegovog oca Ljube Seferovića (35) iz Sarajeva te Almase S. (38) iz Mostara zbog slučaja trgovine maloljetnicom L. S.

Svih troje je optuženo za kazneno djelo izvanbračne zajednice s djetetom, dok se Jasmin tereti i za trgovinu djecom. Majka maloljetnice je optužena za prodaju kćeri, a Ljubo zbog pomaganja u tom kaznenom djelu, prenosi Oslobođenje.

Tijekom 2018. Jasmin Seferović je preko Facebooka kontaktirao s tada 15-godišnjom L. S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banju Luku kako bi zasnovali izvanbračnu zajednicu. L. S. je otišla na noge mladoženji, što joj je zagorčalo život. S Jasminom je živjela u iznajmljenoj kući koju su koristili brojni članovi obitelji Seferović. Jasmin je L. S. ubrzo prisilio da prosi ispred tržnih centara u Sarajevu i Banjoj Luci. Prikupljeni novac morala je davati Jasminu, a kada ne skupi dovoljno, on bi je tukao, navodi se u optužnom aktu.

U ovaj slučaj uključen je banjalučki Centar za socijalni rad i djevojka je s bebom smještena u sigurnu kuću.

Prema drugoj točki optužnice, Ljubo Seferović je kontaktirao majku djevojčice, Almasu S., nudeći joj novac za izvanbračnu zajednicu s Jasminom. Almasa je to prihvatila, iako je bila svjesna činjenice da njena kći nema navršenih 16 godina i da je socijalno i emotivno nezrela. Ljubo joj je, stoji dalje u optužnici, 3. prosinca 2018. godine preko Western Uniona isplatio 1.900 KM, čime je ona iz koristoljublja omogućila nedopuštenu izvanbračnu zajednicu.

(www.jabuka.tv)