Preko 100 tisuća djece u Hrvatskoj u riziku od siromaštva

U Hrvatskoj od ukupno 690 tisuća djece, njih 110 tisuća živi u riziku od siromaštva te ne postoji sustavna briga o njima, upozoreno je u srijedu na obilježavanju Dana Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

U sklopu svečanosti održan je stručni skup “Prevencija dječjeg siromaštva i socijalne isključivosti‘ na kojem je upozoreno na problem dječjeg siromaštva.

Mi u Hrvatskoj imamo oko 110 tisuća djece koja su u riziku od siromaštva, a to je 16 posto od ukupno 690 tisuća djece u Hrvatskoj što je jako veliki broj, rekla je Olja Družić Ljubotina s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Upozorila je i kako za tu djecu ne postoje ‘određene mjere niti sustavna briga’ te je naglasila da su nužne preventivne mjere kojima bi se pomoglo djeci koja žive u siromaštvu.

U sklopu svečanosti otvorena je i novouređena prostorija Caritasove podružnice ‘Dječji osmjeh’.

Ta je podružnica u proteklih 14 godina pomogla više od 1.000 obitelji slabijeg imovnog stanja i njihovoj djeci.

“Trenutačno u podružnici ‘Dječji osmjeh’ pomažemo 133 obitelji s 558 djece”, priopćeno je iz Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, javlja Hina.

(www.jabuka.tv / Foto: Ilustracija)

4 komentara

  • Nemaju za svoju djecu a šalju za kojekakve dvorane i vinarije po hercegovačkim selima.A domove u Hr dobivaju djeca tajkuna iz BiH🤮🤮

  • Financiraju srbske novosti a oni pljuju protiv Hrvatske. Jedina država na svitu koja financira one koji je mrze i koji su se do jučer borili protiv nje.

  • Gdje je ovde Mozemo i slicni likovi koji idu po svijetu i kupe te dovode vamo stranu djecu ? Gdje je Bencic i njen angazman u borbi protiv siromastva domace djece ? Mozda je problem jer su vecinom hrvatska djeca

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.