Prekinuta talijanska Serie A – Jabuka.tv

Prekinuta talijanska Serie A

Utakmice 26. kola Serie A bile su pod znakom pitanja, no na kraju se odigralo bez prisustva publike i sa zabranom rukovanja među igračima i sucima.

Na kraju je odlučeno da se Serija A zaustavi do daljnjega dok se situacija ne poboljša, a prvenstvo će se najranije nastaviti 3. travnja, prenosi Sportsport.ba.

Samo danas je u Italiji umrlo 97 ljudi od koronavirusa, ukupno 463, a oboljelo je preko 9.100 osoba.

Pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano večeras je objavio kako je i službeno Serie A suspendirana.

Premijer Italije Giuseppe Conte večeras je izjavio da je potrebno da se zaustave sva moguća natjecanja u državi i na prostoru cijele zemlje, a ne samo u Lombardiji koja je najugroženija.

Nema više vremena, brojke govore o značajnom porastu zarazne prirode, intenzivnoj njezi i smrti. Naše navike moraju se promijeniti, moramo žrtvovati nešto za dobro cijele Italije. Zbog toga ćemo usvojiti još strože mjere. Potpisat ću novi dekret, koji se može sažeti rečenicom: “Ostajem kod kuće”. Nema više crvenih zona, postoji samo Italija koja je zaštićena. Moramo izbjegavati putovanja osim iz dokazanih radnih razloga, zdravstvenih razloga ili drugih potrepština. Zabranjujemo sva javna velika okupljanja, rekao je, pa je dodao:

Također imamo na raspolaganju strože mjere za sportske događaje. Serie A i sva sportska natjecanja bit će suspendirana. To navijači moraju prihvatiti.

Inače, suspenzija se odnosi samo na domaća natjecanja, a ne na međunarodna, pa će dvoboji u Ligi prvaka i Europskoj ligi biti igrani u Italiji, ali bez prisustva publike.

Cijela Italija zatvorena zbog korone: Dopušteno ići na posao i kod liječnika

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.