Prekida se nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), sukladno zapovijedima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donio je odluku o prekidu nastave u HNŽ-u.

Prekida se nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području HNŽ-a, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi, priopćeno je iz Stožera.

Također se prekida rad dječjih vrtića, svih kulturnih i športskih događaja, kao i treninga na području Hercegovačko-neretvanske županije, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi.

U priopćenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a navodi se da su u posljednja 24 sata tri stanovnika HNŽ-a testirana na COVID-19, a dobiveni nalazi su negativni.

Preporučuje se pučanstvu u HNŽ-u, kao i stranim državljanima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da se, s ciljem zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, kao i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, studentima na visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području HNŽ-a, kao i nastavnom osoblju preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja. Za provedbu ove preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika, a za punoljetne osobe: učenike, studente, kao i nastavno osoblje navedena je osobna odgovornost.

Preporučamo svim državljanima Federacije BiH na području Hercegovačko-neretvanske županije koji žive ili rade u zemljama pogođenim novim koronavirusom (COVID-19) da ne dolaze u HNŽ, zbog povećanja rizika od unošenja novog koronavirusa (COVID-19), a što bi dodatno moglo rezultirati pogoršanjem epidemiološkog stanja u HNŽ-u.

Preporuča se svom pučanstvu HNŽ-a da ne putuje izvan BiH, a nikako u zemlje pogođene novim koronavirusom.

Svim osobama kojima je izrečena mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa (COVID-19) sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (Službene novine FBiH broj: 29/05), od strane nadležnih sanitarnih inspektora, nalaže se striktno pridržavanje mjera u predviđenom trajanju pod prijetnjom prekršajne i kaznene odgovornosti.

Službeno: Prekinuta nastava u ŽZH!

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.