Pregovorali HDZ i HRS u HNŽ-u: Republikanci ostaju oporba, ali će podržati sve u korist Hrvata

Županijski odbor HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije svjestan odgovornosti koju su mu birači ukazali na Općim izborima 2018. nastavio je drugi krug razgovora o formiranju vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Razgovori s potencijalnim partnerima u novoj vladajućoj koaliciji nastavljeni su s predstavnicima HRS-a, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Ljubo Bešlić predstavio je predstavnicima HRS-a “Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022.”.

Tijekom sastanka vodstvo ŽO HDZ-a BiH izrazilo je nadu u formiranje stabilne višestranačke vlasti koja bi poduzimanjem odlučnih koraka pristupila donošenju paketa reformskih zakona potrebnih za stvaranje pozitivna poduzetničkog okružja i podizanja razine životnog standarda čime bi se pozitivno djelovalo i na demografsku sliku županije.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž je stava kako moramo biti svjesni da trenutna situacija u HNŽ-u iziskuje provedbu korjenitih gospodarskih, razvojnih, obrazovnih i drugih reformi, u čemu svoju aktivnu ulogu moraju imati svi akteri političkog djelovanja u ovoj županiji.

HRS će u HNŽ-u djelovati kao oporba, te će kroz oporbeno djelovanje inicijativama i sugestijama djelovati na nadogradnji Programskih odrednica djelovanja vladajuće većine u mandatnom razdoblju 2018.-2022.

Kritički će upućivati na sve ono što budu smatrali pogrešnim u realizaciji navedenih programskih odrednica, no, jednako tako, podržat će se sve inicijative koje budu išle u skladu sa društvenim i hrvatskim nacionalnim interesima, priopćeno je nakon sastanka.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

    • Pa ne znam bas da su se dosad slomili raspravljanjem i branjenjem hrvatskih interesa. Cak stovise, za razliku od Srba i Bosnjaka – jedini su faktor i glavni razlog za iseljavanjem Hrvata sa ovih podrucja.

  • Sve za vlas a vlas nizasta… To je parola nasih stozernih stranaka. A uve male stranke oni ucutkaju sa mrvicama plijena… Jeste li vidjeli sto bi od HDZ- ce 1990 i njenog bukadzije Ilije Cvitanovica. Miran, sada tko maca mala. Dragan ig hipnotizira sa neodoljivim ponudama… Vazda ista prica i isti ishodi… Hrvati su sami sebi naj krivlji sto su u ovako losem polozaju. Tocnije nasi politicari, koji bi dali guzice za vlast i pozicije… Naravno tu su ,, repovi,, razne korupciske afere nasih politicara koje ih cine jos mirnijim i kooperativnijim prema Sarajevu i MZ- ci. Razlika izmedu slobode i zatvora je velika. A za sve ispunjavaju uvjete. E to sve placa hrvatski narod…

  • HRS nije jezičak na vagi i onda ne mogu kapitalizirati svoj jedini mandat kao što su očekivali. Iz toga razloga im je isto bili u vlasti ili oporbi. Kako oporba zvuči jače onda su se odlučili za tu opciju gdje možeš nesmetano kritizirati vladajuće iako materijala za kritiku vladavine HDZ ima na brodove. Manja je odgovornost oporbe i mogu se nesmetano pripremati za naredni izborni ciklus. Međutim ako će igrati igru koju igra HDZ ond aim je moja preporuka na izlaziti na izbore. Ako će se početi ponašati odgovorno i u interesu hrvatskoga naroda, a ne biti u funkciji kradezenjarske politike koja je pojedincima bezuspješno pokušala osigurati mandat i kada je ta opcija propala, mi bi opet htjeli igrati pošteno. Ono ako ne može kako ja hoću onda neka bude pošteno. Bojim se kako svojom sebičnom politikom i nosem koji para oblake ne vide niti prst pred nosom i da ništa nisu naučili iz prošlih izbora. Sa pojedinim kandidatima u svojim redovima moraju žurno raščistiti i riješiti se balasta ili će skupa sa njom potonuti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.