Predstavnici Vijeća mladih Široki Brijeg održali sastanak s predstavnikom EUFOR-a

U ponedjeljak, 16. rujna 2013. godine, predstavnici Vijeća mladih općine Široki Brijeg sastali su se sa starijim narednikom EUFOR-a Jucelom Bayhanom, pripadnikom turskog kontigenta.

Između ostaloga, zanimalo ga je kada se i kako Vijeće osnovalo, koliko članica broji, koje smo projekte do sada organizirali, imamo li potporu lokalne vlasti te smo razgovarali o općenitim problemima mladih u gradu i kako ih riješiti. Također ga je zanimalo što mislimo o budućnosti mladih u Bosni i Hercegovini i što bi uradili da jedan dan možemo biti na čelu države.

Bio je sretan kada je čuo da smo svi ondje prisutni odgovorili da ćemo se boriti za našu zemlju i da ne mislimo ići iz nje, već nam je namjera pokrenuti promjene i omogućiti našim građanima bolje sutra. Svjesni smo toga da put neće biti lagan, ali što više truda uložimo, rezultat će nam biti vrijedniji.

Prošli smo kroz još mnoge teme, a neke od njih su položaj Hrvata u BiH, kriza zbog koje se sve teže pronalazi posao, što mislimo o političarima u državi i ostalo.

Bayhan je pohvalio Vijeće rekavši da često ima sastanke ovakvog tipa, ali ovo mu je bio jedan od ugodnijih i nada se da će imati priliku opet posjetiti Široki Brijeg. Njegov prevoditelj Mirza spomenuo je i to kako im sastanci obično traju oko trideset minuta, no kroz zanimljive teme kroz koje smo prolazili nisu bili ni svjesni da je razgovor potrajao dva sata.

Turski kontigent EUFOR-a u BiH izrazio je želju za maksimalnu suradnju s Vijećem mladih općine Široki Brijeg te pri kraju samog razgovora stariji narednik Bayhan najavio je ponovni susret u Širokom Brijegu, no ovoga puta u brojnijoj delegaciji.

(www.jabuka.tv)


29 komentara

 • E, ljudi moji, on prikuplja obavještajne podatke, a vi se kurčite kako ste s nekim pričali. Jebo vas stariji narednik

 • Pajdo vidio san vas u hotelu. Bas je bio čudan ovaj sto prevodi. Dere se na turskom. A moj kretenu nevirujen da je u hotelu onako uglas prikupljao obavještajne informacije.

 • Gospodo iz vijeća mladih, kao prvo vojska se ne smije uplitati u civilni život građana, niti treba govoriti o politici, a upravo vas ovi o tome ispituju. Što znači da su to obavještajci, a vi ili njihova produžena ruka izdajnička ili tupani. RAZMISLITE

 • Seljaci jedni koji vam je k..ac. Ovo su muslimanski Turski obavještajci i kog k…a vi imate raditi snjima budale jedne. Hoćete da vas netko proglasi izdajnicima ili vi to već svjesno jesti

  • Izdajnici na osnovu cega, jer pricaju sa muslimanima, Turcima? Gdje je i tebi pamet stala i ostala dijete i cemu li te ti tvoji roditelji jadni uce. Ne daj boze da se otisnes negdje u svijet pa da zivis sa tisucama Turcina, Iranaca, Indijaca, Svedjana, Amerikanaca, Srba, Bosnjaka, ja mislim da bi te srce prekinulo od silnog ”balinluka” (naime taj termin se kod ovakvih likova koristi kao univerzalni termin za ustaljenog ”neprijatelja hrvata”, nebitno o njegovoj nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti).

 • E što se sada kosti našim Hrvata ubijenih i nabijenih na kolac od strane Turčina vrte u grobu. Budale jedne glupe jeste li vi svjesni što radite

  • Koji je tebi k.urac? Sta rade, pricaju sa predstavnik Republike Turske, pa sta? Velika stvar, jebote, vi oduvijek ostali u mracnoj srednjom vijeku po razmisljanju…

  • baš tako. svi gledaju raznorazne “sulejmane” a sada ovdje mladima drže pridiku jer su razgovarali s nekima koji su po nacionalnosti turci…..

  • U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

   Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

   Sve komentare JABUKA.TV u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

   Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, JABUKA.TV ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

   SVE UVREDLJIVE I NEPRIMJERENE KOMENTARE ĆEMO UKLONITI U NAJKRAĆEM ROKU!

   • Potpuno pogrešno. Ne smijete zloupotrebljavati IP adrese.
    Autori komentara moraju paziti na sadržaj komentara, a vi ne morate paziti ništa, je li???
    Bez dopuštenja prenosite članke objavljene u novinama. Kada se na te članke, osobito vezane za nekoga iz naše sredine ružno komentira, ne brišete komentare. Čak i kada se radi o djeci.
    Tada vam ne radi “filter”.
    Samo za ove svoje kolege, pazite, čak sam nalazila da prijetite, kao, znate vi tko piše.
    Sada vam ja kažem draga djeco. Lakše ću ja naći tko radi na ovom portalu, nego vi tko je ovo pisao.
    da vam olakšam, majka sam onome čije ime vidite kod IP adrese.
    Niste tuženi zbog toga što niste brisali ružne komentare ranije koji su se ticali moje obitelji, ali sada kada sami priznajete da to možete, vidimo se na sudu.
    Do sada sam uvažavala ovaj portal, bez obzira na neugodno komentiranje. Sad ste se otkrili Diskriminatori.
    Čuvam ispis komentara, za dokaz. Žao mi je.

 • evo da se i ja oglasim kao vrhovna sultanija, Valide,
  zaista, u 21. stoljecu predrasude na nacionalnoj osnovi, ito od mlađih naraštaja koji kada nisu za računalom gledaju Ferihu ili Sulejmana,
  šokirana sam

 • E moji vi … Nista vam ne valja, pa ajde kad bi vi bolje, lipo pravac u općinu, idite u vijeće i napokon pocnite nesto raditi … Dok god stojite iza laznih nickova i racunala, nitko ste i nista … ako vec sami necete nista raditi, barem pokušajte, ako ništa djelomicno, podržati one koji se trude … toliko od mene. Rocu za gradonacelnika ( buducega )!! 😉

 • Roća se iskazao kao profesor,baš nas je naučio…iz toga se vidi kolko ddobro želi nekome,da je želio naučio bi djecu nešto…a ne svaki sat u jagode,pa pred kraj sata dođe i priča kako je išao davati krv nekoj tamo njegovoj trebalo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.