Predstavnici sindikata napustili Krizni stožer Aluminija

Krizni odbor Aluminija d.d. Mostar, posebno tijelo formirano nakon isključenja struje i gašenja kompanije, napustili su predstavnici sindikata.

Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija, za Klix.ba kaže kako je to odluka nakon posljednjeg sastanka, a sve u kontekstu da sindikati nisu upravljačko tijelo i ne trebaju supotpotisivati njegove odluke Kriznog stožera.

Kad smo mi prije tko zna koliko tražili da prisustvujemo sjednicama Nadzornog odbora i budemo dio odluka o budućnosti Aluminija, nisu nas željeli, a sada nas pozivaju. Zna se tko upravlja društvom, mi se borimo za prava radnika, kazao je Biokšić.

Dodaje kako se jasno zna što je predmet djelovanja sindikata i da se oni vide u tom segmentu Aluminija. 

Svaku odluku u interesu tvornice i njenog nastavka rada koju donesu nadzorni odbor i uprava mi ćemo podržati, ali legitimni predstavnici sindikata više nisu dio kriznog odbora, zaključio je Biokšić.

Krizni odbor formiran je poslije gašenja struje i potpune obustave proizvodnje, a činili su ga predsjednik HNS-a Dragan Čović, federalna ministrica financija Jelka Milićević, članovi Nadzornog odbora Aluminija, uprava kompanije i predstavnici sindikata.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Ovo su igre koje u konacnici imaju zadacu samo da ukradu na vremenu i scenari se zna. Gasenje Aluminija, stecaj i prodaja u bezcjenje. Samo treba malo ublaziti situaciju i spasiti politicke mocnike. Ublaziti njihovu krivnju..

  30
 • tražite svoja prava i neka krivci odgovaraju pred narodom dosta je više pametnjakovića dosta im je se puštalo da rade od nas budale

  21
 • Koliko su sindikalci svojih zaposlili? Koliko su uzeli novaca za zapošljavanja? Koji su procenat uzimali za odredjene poslove??
  Ničije tu maslo Nije za ramazana

 • VJEČITI VOĐA: “Bitna je smirenost!” A SINDIKATI I RANDICI UČIŠE TOČNO TO. mirni ko janjci čekaju sljedeći dan da vide čime će im sutra zamazati oči. mazi im oči, dok ne unište dokumentaciju i papirologiju, dok ne prikriju svoj kriminal. kad se riješe dokumenata onda će reć nije se moglo spasiti, jbg. ovce moje pasite travu nedje drugo, pogona vise nema.

 • Politicko mrcvarenje radnika i teska obmana. Zasto vec lopovi nisu u zatvoru. Oni koji su doveli firmu, gigant do propasti. Hapsite lopove ako mislite dobro ovom narodu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.