Predstavnici HNS-a zbog nazočnosti Komšića odbili zajedničku sjednicu oba državna doma

Komesar za proširenje Europske unije i politiku susjedstva Johannes Hahn posjetit će u četvrtak Sarajevo.

Ovaj posjet je već ranije najavljen i tijekom njega trebalo je biti sublimirano i rezimirano što je urađeno od posjeta članova Predsjedništva BiH Briselu prošlog mjeseca, kada je između ostalog rečeno da će u BiH do kraja ožujka biti formirana vlast te da će biti ubrzani koraci na europskom putu BiH.

Predstavnici HNS-a zbog nazočnosti Komšića odbili zajedničku sjednicu oba državna doma s Hanom

Članovi Predsjedništva, a i predsjednici SNSD-a, HDZ-a i SDA najavljivali su čak da će Vijeće ministara BiH biti formirano do Hanovog dolaska.

Također, bilo je planirano da se Han obrati poslanicima i delagatima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, kako doznaje Avaz.ba, to se neće dogoditi jer su članovi domova, naročito kolegija domova Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda, odbili prijedlog za održavanjem zajedničke sjednice.

Njoj su, prema planu, trebali nazočiti i članovi Predsjedništva BiH.

Prema informacijama do kojih je došao ovaj portal, tijekom nedavnih sastanaka s predstavnicima Delegacije Europske unije u BiH, predstavnici HDZ-a, odnosno HNS-a, rezolutno su odbili prijedlog da nazoče sjednici na kojoj bi bio i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

S obzirom na ovo odbijanje, sjednica nije mogla biti ni zakazana, pa je za sutra dogovoreno tek zasjedanje Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu nema ni riječi o Hanovom posjetu.

Također, Avaz.ba tvrdi da će Han sutra imati sastanke s liderima političkih stranaka u BiH.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.