Predstavljene knjige fra Ante Marića u sklopu Mostarskog proljeća

Knjige dopredsjednika Matice hrvatske Mostar fra Ante Marića “Plaču li jeleni” i “Tako je dobro s Tobom križ nositi” predstavljene su u utorak u hotelu Mostar.

Predstavljanje ovih dviju knjiga izazvalo je veliko zanimanje publike, dvorana je bila ispunjena te se tražilo mjesto više.

Ove su dvije knjige vrlo različite. “Plaču li jeleni” je roman povijesno naslonjen na događanja prije 100 i nešto godina ovdje u Hercegovini o spašavanju gladne djece – odvođenjem njih iz Hercegovine u Slavoniju i na taj način spašavanjem života preko 15 tisuća djece. “Tako je dobro s Tobom križ nositi” je šest križnih puteva koje sam radio u razdoblju od  2014. do 2019., izjavio je autor ove dvije knjige fra Ante Marić.

Tekstovi razmatranja uz Put križa autora fra Ante Marića, nastali su prikupljanjem tekstova koje je autor objavio u korizmenim brojevima lista Franjinim stopama.

Knjiga je rađena od 2014. do 2019., a donosi šest različitih razmatranja za šest korizmenih tjedana.

U programu predstavljanja sudjelovali su fra Gabriel Mioč, Dragan Marijanović, Gojko Jelić, fra Stanko Mabić i fra Ante Marić.

Glazbeni doprinos ovom događaju dali su Anica i Karlo Milićević, dok je moderatorica bila Misijana Brkić Milinković, a predstavljanje knjiga priređeno je u sklopu Mostarskog proljeća 2019. – 21. dana Matice hrvatske u Mostaru.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.