Predstavljena zbirka pjesama “U Gradu Narcisa” autorice Renate Naletilić

U četvrtak je u prepunom kinu “Borak” u Širokom brijegu predstavljena prva zbirka pjesama Renate Naletilić “U Gradu Narcisa”.

Knjiga ukazuje na uzročnika govora mržnje i narušenih međuljudskih odnosa. U ovoj problematici otrov je izgovorena ili prešućena riječ, a spoznaja o problemu jedini je lijek za ovu negativnu pojavnost koja je uvelike zahvatila grad, a naročito se negativno odražava na djecu i mlade.

Jozo Marić, recenzent ove zbirke pjesama istaknuo je kako autorica bez straha govori o malograđanskom mentalitetu naših “čaršija” koje su samo vizualno dosegle europske urbanističe manire, ali su zapravo po ponašanju ostale konzervativne, zavidne i zle.

Da bi prikrili svoj primitivizam ne pomaže ni marka auto, šminke, odjeće, ni kupljene fakultetske diplome. Ni to narcise ne zadovoljava. Treba što prije dobiti kakvu titulu doktora, zašto ne i akademika, kategoričan je Marić ističući kako autorica vrednuje ona prave obiteljske vrijednosti u svojoj knjizi.

Knjiga je namijenjena odraslima, a posvećena djeci i mladima.

U programu predstavljanja sudjelovali su Kristijan Kraljević, Sara Mandić, Vladimir Mikulić, autorica Renata Naletilić, nastavnice i učenici Druge Osnovne škole Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.