Predstavljena knjiga “Prostorvrijeme i krik” Zdravka Kordića

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne organiziralo je u maloj dvorani u Kosači predstavljanje knjige akademika Zdravka KordićaProstorvrijeme i krik“.

Ova je knjiga nastajala od samih prvih pjesama, od 1972. do zadnjih pjesama u 2017. Prvi dio, dakle, desetak pjesama je odvojen. To su pjesme koje nisu nikada u ovoj inačici objelodanjivane. Inače to su pjesme koje nisu uvrštene ni u jednu zbirku do sada. Poslije tih pjesama sam uvrstio nekoliko ciklusa pjesama koje su nastajale zadnjih četiri, pet godina. Ove nove pjesme su novi pogled na svijet, više “ajnšajnovski”, kazao je sam autor Zdravko Kordić o zbirci.

Ivan Baković, jedan od promotora istakao je riječi Đure Vidmarovića o Zdravku Kordiću. Posebno se osvrnuo na sam naslov knjige.

Sveučilišni profesor Marko Tokić kazao je da je knjiga neobična jer počinje sa zaboravljenim pjesmama napisanim sedamdesetih godina.

Pjesme su kao uvijek krik koji se naknadno pretvara u pjesmu. Čini mi se, tko voli refleksivnu poeziju, onu gdje će pomalo i filozofski promišljati, da će u ovoj zbirci naći mnogo lijepih stvari. Svaki put iznova se može pronaći nešto novo, nešto drugačije, istaknuo je Tokić dodajući kako je za samo predstavljanje pripremio sasvim novi pogovor od onog koji se može naći u knjizi.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.