Predstavljena knjiga Borislava Ristića “Ne kupuj mačka u vreći”

Nakon Zagreba i Osijeka novinar i kolumnist zagrebačkog Večernjeg lista Borislav Ristić predstavio je i mostarskoj publici knjigu “Ne kupuj mačka u vreći

Radi se o zbirci eseja koje sam pisao 2013. i 2014. godine. Raspravljam o glavnim ideologijama. Prvi dio knjige je o ljevici, o dominaciji ljevičarske kulture u medijima, u kulturnim institucijama. Drugi dio raspravlja o liberalizmu i njegovim mijenama kako je od neke ideje slobode i klasično gliberalizma postao ideologijom elite koja svoju ideologiju nameće odozog, čitavom društvu. U trećem dijelu se bavim pitanjem nacionalizma, nacionalne države i ovih desnih populističkih pokreta, kazao je Ristić dodajući kako je politička scena sve više definirana odnosom gore-dolje, a ne lijevo-desno.

Mislim da je ovo vrlo značajna knjiga, ne samo kvalitetom sadržaja eseja koji se nalaze u ovoj knjizi, već i činjenicom da je to vrlo rijetka knjiga, odnosno jedna od rijetkih knjiga koja se bavi temama kojima se bavi Borislav Ristić. On pokušava našu društvenu i političku stvarnost opisati i sagledati iz, nama do sada, potpuno nepoznate prespektive – libertarijanske perspektive, dodaje sociolog Ivan Vukoja, jedan od predstavljača knjige.

Predstavljanje knjige Borislava Ristića organizirali su portal Dnevnik.ba i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.