Predstavljena jedanaesta knjiga Karla Rotima

U kinu Borak u Širokom Brijegu predstavljena je 11. knjiga širokobriješkog autora Karla Rotima pod nazivom ”Učenje i osposobljavanje, povijesni razvitak školstva, društveno politička događanja”.

Karlo Rotim je prije tri godine kada smo predstavljali njegovu 10. knjigu rekao da je to posljednja knjiga koju je napisao, oni naivniji su to i povjerovali, ali oni koji Karla poznaju malo bolje znali su da on neće stati, da će nastaviti pisati. Pred nama je 11. knjiga Karla Rotima prepoznatljivog izgleda koju toplo preporučujem svima vama“, rekao je u uvodnom obraćanju Predrag Kožul predsjednik Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg koja je nakladnik i organizator predstavljanja knjige.

predstavljanje_rotim1

Predstavljač i recezent knjige doc. dr. sc. Mile Lasić rekao je da se knjiga može nazvati i ‘sabrana djela Karla Rotima’ jer se u njoj nalazi preko 90 stručnih radova koji su objavljeni u različitim časopisima. Nabrojivši sve naslove autorovih djela koga je nazvao kroničarem Herceg Bosne Mile Lasić je istaknuo uvjerenje da Karlo neće prestati pisati jer on ne može mirovati.

Nije me iznenadilo što je Karlo Rotim napisao 11. knjigu, ali moram reći da nedostaje još jedna, a to je rodoslovlje prezimena Rotim“, rekao je između ostalog prof. Nino Rotim dodavši da je preko 40 pisaca za literaturu pri pisanju svojih knjiga koristilo djela Karla Rotima.

Voditeljica programa Željka Šaravanja pročitala je recenziju prof. dr. sc.Mladena Bevande, a na samom kraju programa autor knjige „Učenje i osposobljavanje, povijesni razvitak školstva, društveno politička događanja“ Karlo Rotim zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana.

predstavljanje_rotim

(www.jabuka.tv)
21 komentar

 • Svaka čast nastavite gospodine .Mi smo u Drugoj osnovnoj školi Širokog Brijega imali sjednicu u vrijeme predstavljanja knjige .bvb

  • Hajmo, njegove knjige : Obrana Herceg-Bosne 1,2,3 ; Široki Brijeg; Žrtvoslov Širokog Brijega u Drugom svijetskom ratu i poraću; Borba Hrvata u BiH za jednakopravnost 1,2; …
   Da upravu si, sigurno je komunjara, kad toliko mrzi Hrvate pa toliko piše o njima. Jer ti to naravno znaš, jer si pročitao bar jednu njegovu knjigu pa znaš o čemu govori, tj. za koju se istinu (ideologiju) bori?

 • Mudre sijede glave, kao na negdašnjim sastancima Komiteta. U istim košuljama, istoga mentalnoga sklopa, sa mo što – jasna stvar – u druga vremena obrađuju druge tematike. Jegulje koje su kadre plivati vodama svih ideologija i konotacija u toj mjeri da nadmaše i ovidijevske Metamorfoze. Prevertovski rečeno: Bljezgarija!

 • ovaj stari ,prvi što se drži za ruku puko ko balučka..ko se god parkira tamo gdje živi(preko puta Porezne i starog Mup-a ,a užasna je gužva) on samo čeka i psuje ko razbojnik..ko da mu je didovina..ćopio badava stan pa ko veli treba mu i stometara okolo,parkinga..Komunjara nego što je,ta nebi dobio stan ko fizikalac da nije bio komunjara..a psuje ko kočijaš..neviđeno..kao on sluša i nešto se kuži u remek djela..eee tuge svega ti.Ima tamo još masu ljudi koji imaju stanove ali Bože moj imaju strpljenja..ali ovaj što kažu bosanci..praaavoo šokovit.Vidi ga ..a sutra opet galama..

 • Svaka čast da čovjek u tim godinama ima volje i snage za pisanje. Ne čitam te knjige, ali sad baš hoću. Okanite se više priča o komunjarama, postalo je malo dosadno. Bolje bi bilo da se mladi ugledaju na čovjeka koji radi dok je živ, a ne da kao velika većina trati vrijeme po kladionicama i kafićima i naravno laje po svemu i svačemu.

 • Obrazovan čovjek s dva završena fakulteta, jedan od rijetkih od starijih generacija da je tako školovan, jako kulturan i drag. Svaka čast Karlo i Bog Vam dao zdravlje da nastavite pisati! 🙂 Nek nam ovaj tekst bude lijep primjer, a ne povod za zle komentare.

 • ZALOSNI SU OVI KOMENTARI ,ZA DESET GODINA VJEROVATNO CE BITI ISTI SAMO MJESTO PARTIZANA I KOMUNJARA PROZIVAT CE SE HDZ-E.STO JE NAJJADNIJE KOMENTARE PISU NEUPUCENI I BALAVCI KOJI SE NE SJECAJU NI OVOG ZADNJEG RATA A I AKO SE SJECAJU NEGDJE IZ IZBJEGLISTVA.SVAKI PAMETAN COVJEK ZNA TKO JE GOSPODIN KARLO ROTIM I KAKVE SU NJEGOVE KNJIGE,A OVI STO IMAJU PROBLEMA NEKA SE IZJASNE KAKO JE GOSP.ROTIM NASTETIO S.BRIJEGU BIO ON KOMUNISTA NEKADA ILI NE.UPRITE PRSTOM KOGA JE OSTETIO,KOGA POKRAO,TKOME JE ZLO UCINIO,KOLIKO JE DUGA OSTAVIO NEKIM DRUGIM POSLIJE NJEGA ………………AKO ZNATE SLOBODNO NAPISITE A NE PRICAJTE ONO STO NE ZNATE…IMA TE GORIH SAD NA VLASTI NEK SE IZJASNE STA SU IMALI PRIJE A STA IMAJU SAD PA IH USPOREDITE S GOSP.ROTIMOM.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.