Predstavljen kandidat za novog hrvatskog ministra obrane

Kandidat za novog ministra obrane Republike Hrvatske je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

On će naslijediti Marija Banožiča, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom, objavio je premijer Andrej Plenković poslije konzultacija u Banskim dvorima u ponedjeljak.

Kandidat za novog ministra obrane na tu dužnost dolazi s mjesta osječko-baranjskog župana na koje je dvaput biran, a bio je i saborski zastupnik te načelnik općine Antunovac.

Anušić je rođen 13. listopada 1973. godine u Osijeku, živi u Antunovcu i otac je četvero djece. Završio je Kineziloški fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, navodi se u njegovom životopisu na službenim stranicama Osječko-baranjske županije.

Politikom se bavi od 1993. godine, kada se pridružio redovima HSP-a, no kasnije postaje članom HDZ-a.

Od 2005. do 2017. godine bio je načelnik općine Antunovac, a na lokalnim izborima 2017. godine izabran je na mjesto župana Osječko-baranjske županije. U svibnju 2021. godine, ponovno je izabran za župana već u prvom krugu lokalnih izbora, javlja Hina.

Za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije izabran je u ožujku 2014., a dvije godine poslije ponovno je izabran na istu dužnost.

Anušić je bio saborski zastupnik u 8. sazivu Sabora, kada je obnašao dužnost potpredsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a bio je i član Odbora za poljoprivredu te za regionalni razvoj i fondove Europske unije.

U 9. sazivu Hrvatskog sabora bio je predsjednik Odbora za ratne veterane i član Odbora za obranu.

Anušić je bio i maloljetni dragovoljac Domovinskog rata. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak, ističe se na stranicama osječko-baranjske županije.

(www.jabuka.tv | Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

3 komentara

  • Plenković će uputiti prijedlog predstavnicima nekakva Odbora iz Hrvatskoga sabora za imenovanje Ivana Anušića. Pa ako ga Odbor usvoji…. Kakvo glupiranje, pa taj je Odbor obični zaklon, jer sve odluke svakako donosi isključivo Veliki Vođa, a ostali su potpuni klimoglavci. Milanović je za Plenkovića svetac svih svetaca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.