Predstavljen bogat program na “Posuškom litu 2019.”

U Posušju je u utorak na konferenciji za novinare predstavljen program ovogodišnje kulturno-sportske manifestacije “Posuško lito 2019.” Program su predstavili članovi radne skupine Mirjana Biško, Ivanka Arapović-Galić i Zvonimir Širić.

Mirjana Biško ističe kako nas i ove godine očekuje iznimno bogato “Posuško lito” prepuno sadržaja za sve generacije.

“Posuško lito” ove godine nudi 43 događaja što je svojevrstan rekord. Početak manifestacije je 30. svibnja kada se obilježava Dan hrvatskih branitelja. Središnji događaj je “Festival klapske pisme” koji se održava u 3 večeri – 2., 3. i 4. kolovoza. U natjecateljskom dijelu programa nastupa 31 klapa. U revijalnom dijelu programa nastupaju poznata glazbena imena poput Zorice Kondže, Radojke Šverko i Đanija Maršana, kazala je Biško.

Članica organizacijskog odbora Ivanka Arapović-Galić najavila je novost u programu – gostovanje ansambla Lado, kojemu je ovo prvo gostovanje u Posušju.

Ansambl Lado nastupa 4. srpnja od 20:30 sati. Lado često zovu plesnim muzejem i ove godine proslavlja 70 godina postojanja, kazala je Arapović-Galić.

Brojnu publiku i ove će godine privući “Posuške igre bez granica” koje se ove godine održavaju po 10. put.

I ove godine smo pripremili za svakoga po nešto. Imamo 13 disciplina – od puzanja beba, maratona, utrke konobara, utrke na štiklama…., dodala je Arapović-Galić zahvaljujući svima koji su do sada pomagali realizaciji ove manifestacije.

Zvonimir Širić, član radne grupe istaknuo je kako manifestacija raste iz godine u godinu. Pregršt sportskih događaja obilježit će i ovogodišnje Posuško lito. Prihodi prikupljeni na nekim sportskim događajima idu za rekonstrukciju i infrastrukturu unutar osnovnih i srednjih škola u Posušju.

Ovogodišnje izdanje Posuškog lita počinje u četvrtak, 30. svibnja obilježavanjem Dana hrvatskih branitelja.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.